Imorgon börjar jag...

... på mitt nya jobb! Fick mail idag med tio introdagar med full lön som jag ska göra innan jag startar på riktigt. Ska bli jättespännande och lite läskigt såklart. Jag har fått pepptalk av en insatt vän. Som tur var har jag världens bästa hundvakter omkring mig så fem av passen är redan kirrade. Nu ska jag laga lite mat till matlåda imorgon!

Imorgon kliver jag innanför grindarna - mitt nya liv som plit startar!

Ett litet ord som värmer

Jag fick ett mail idag från en människa jag aldrig träffat. Eller jag har kanske träffat henne en gång nere i Tyskland för länge sedan. Hon önskade såklart God Jul och Gott Nytt men hon skickade även ett tack. Eller ja, det var ett Thank you och det värmde så himla mycket. Jag har det senaste två åren försökt att hjälpa henne så gott jag kan med hennes forskningsprojekt. Tänk vad ett litet ord som tack kan skänka glädje. Jag blev alldeles varm inombords. Vill därför, förutom att säga God Fortsättning även säga Tack till alla mina underbara vänner - tack för att ni finns!

* God Jul *

Mina tomtar

Tradition

Även i år träffades jag och mina tre vänner på kaffekoppen för att julmysa och byta julklappar med varandra. Jag fick ursöta askar från Indien, lite flärd och lite lukta gott - fänks! Vi hade en go lunch i den mysiga källaren på café Kaffekoppen i Gamla Stan. Avslutade med en kopp varm choklad. Nu är det officiellt jullov från skolan - underbart!

Bakom galler

PB

Rolig sak: jag har troligtvis fått nytt jobb! Var på intervju i fredags - ganska skakig men lyckades hålla ihop fint i de 40 minuter jag var där. De gillade mig och jag gillade dem så "om inte dina referenter säger att du är galen" kommer jag börja där så fort alla papper är klara. Ett för mig meriterande och spännande extrajobb. Ska däremot bara jobba som just timvikarie. Har lärt mig (hoppas jag) av tidigare erfarenheter att jag faktiskt inte håller ihop med fasta procent just nu. Men åh vad det ska bli roligt!

Nu tillbaka till PrisonBreak. Lillebror har lånat mig säsong två - galet spännande! Faktiskt mer spännande än säsong ett - det här är nog den första serie där jag ser mer än första säsongen... Vad det beror på? Hmm - det finns många bidragande faktorer...


Sjukhus

Min vy i torsdags

Samma gamla gula filtar har de på sjukhuset. I onsdags fick jag akut superont i magen på morgonen. I och med att jag "kan" min mage och dess upprörda tilltag blev jag själv ganska orolig den här gången. Så här ont har jag inte haft någonsin på det stället. Efter samtal med sjukvårdsupplysningen (som skrämde upp mig ganska mycket) åkte jag till akuten. Är enormt tacksam över all hjälp jag fått av Z - sån tur att hon var hemma hos mig!

Väl på akuten tog de massa prover, röntgade mig och la in mig. Sov ganska gott på morfin. Dagen efter togs massa prover och jag fick göra gastroskopi. Det var fjärde gången jag gjorde det men det blir inte lättare. Däremot är det över ganska fort om man inte kämpar emot och försöker att inte få panik.

De hittade inga livshotande faror och jag fick åka hem. Har ingen aptit, lite småont i magen och mår väl sådär men hoppas det går över. Eller det gör det för snart är det jul!

My way...

Just nu går saker min väg! Nästa vecka ska jag som sagt på intervju inför jobb och i förmiddags rinde de från min praktikplats där jag var på intervju igår. De sa att jag "var som klippt och skuren" för att vara hos dem och att jag kommer lära mig massor! Åh - jag skulle önska att det var augusti nästa månad - vill börja på en gång.

Snart...

... åker jag på intervju inför praktikplats så håll tummarna!

Pling sa telefonen...

... och nästa fredag ska jag på jobbintervju!

Nu har han flyttat in - Herr Billberg!

Vacker detalj i mittenspegeln Klaviaturet Vackra pedaler


Lite mörkare...

Nyfärgat

Efter långpromenad i mörkret med min granne åkte jag över till min födelsedagstvilling för att färga håret. Använde samma färg som förra gången och är helnöjd! Det är obetalbart att få hjälp att färga, jag som är ganska novis på området. Efter kladdande med färg slog vi oss ner i soffan, åt julgodis, drack kaffe och julmust och tittade på film. Supermysigt!


På gång nu...

Tänk - ibland kan flera saker hända samtidigt. Jag har ju en krok ute efter ett jobb här i min närhet. I lördags visade det sig att min väns systers bästa vän (jag mötte Lassie) jobbar som chef på samma typ av jobb fast en bit längre bort. Hon fick mitt nummer och skulle höra av sig. Två chanser är bättre än en! Jobbet där ingår i min långsiktiga plan att kunna ha större chans att söka det jobb jag vill ha till januari eller juni 2011. Får se hur det artar sig...

Steg ett är dock inte arbete för meriter utan att få möjlighet att praktisera på den platsen. Jag rinde ju förra veckan men det verkade inte helt ljust i och med att de eventuellt har låg arbetsbelastning. Nåväl - idag ringde de iallafall och jag ska komma dit på torsdag på intervju! Spännade och jätteroligt! Nu börjar det hända lite saker minsann...

I behov av salt

Hallumi och oliver med en stänk av citron

Efter kursen i lördags stekte jag lite hallumi, tog fram några oliver och pressade citron över osten. Det var precis vad jag behövde. Detta sköljdes ner med en märklig men välsmakande öl. Antar att jag gör av med mycket salt just nu för min kropp skriker efter salta, goda saker - känner ni er sugna så kan jag starkt rekommendera detta!

Kurs i silverlera

Mina örhängen i silverlera

Efter en tung förmiddag med många tårar var det dags att åka på kurs igen. Skönt med en vändning på dagen! Denna kurs har jag lärt mig hur jag ska arbeta med silverlera! Kursen var hemma hos en väns vän. Vi var åtta tjejer totalt och hade så himla roligt! Alla satt och pysslade och skapade. Vår kursledare var enormt duktig och en bra pedagog. Kanske ska gå ihop med henne och beställa lite lampworkmaterial. Hon håller på lite med det också.

En inspirerande och mysig eftermiddag. Silverlera är mindre komplicerat än lampwork och enklare att få till hemma. Jag gjorde ett par örhängen som jag blev supernöjd med - nu kliar det givetvis i fingrarna efter att få göra mera...!


En vecka kvar...

Klaviatur

Om en vecka kommer mitt piano! Förhoppningsvis är det någorlunda välstämt så jag kan börja spela på en gång! Då ska jag öva på körstämmorna jag sjungit idag. Det är så himla roligt med kören - jag är så glad att jag är med!m Fa la la la la, fa la la la!

Tack för det, Svt!

Playa del Sol

 

Riktigt bra det här med SvtPlay - Playa del Sol ska ni se!


RSS 2.0