Snuvkris!

Hmm - vad gör man då näsan rinner och är täppt på samma gång? Jag börjar starkt tvivla på att jag är allergisk - jag tror jag är förkyld. Känns så i kroppen iallafall... Skönt att vara på landet och inte göra så mycket. Eller ja - det är massa saker som görs - men i egen takt.

Ska snart åka och hämta bilen och tänkte då köpa lite garn och stickor (som jag orutinerat nog lämnade hemma) och sticka mig något fint. Eller fult - det återstår att se. Vi har köpt 25 kg betong iallafall och ska gjuta stora fågelbad tänkte vi. Eller jag tänkte att man inte kan låta rabarberblad i den storleken bara förgås. Svärmor uttryckte en önskan om ett så det blir minst ett till henne.

Nä - tillbaka till tejp och målning med min rinnande, täppta näsa. Ska smörja på vickskräm och ta en extra tablett clarityn först. Håll tummarna för att jag inte är sjuk - utan att det går över till min kurs nästa vecka!

Vad ska jag göra nu då?

Just nu är jag och mina lurviga tjejer nere i Småland hos min vän och har det bra. I lördags grillades det hos svägerska med stora släkten. Mister var tyvärr inte med men vi hade jättemysigt ändå!

Igår var jag och Z ute med min bil för att göra lite ärenden. Plötsligt börjar den hacka och bete sig konstigt. Jag hinner precis svänga av vid en liten parkering innan bilen dör... Vi puttar bilen den sista biten och får som tur är en plats i skugga - hade hundarna i bilen så det var nödvändigt med solfri plats.

Jag lyfter på motorhuven och konstaterar att olja och spolarvätska - det har jag. Under motorhuven är det ungefär så långt som mina kunskaper sträcker sig. Motorcykelmotorer däremot - det börjar jag bli lite av en expert på! Nåväl - ringer svägerska och man som kommer i ilfart och bogserar till verkstad endast 1 km bort. Nissen tittar på bilen och muttrat något om tändspolar och överslag och trasig och svårlagad och dyrt och alla de ord man aboslut inte vill höra då man lämnar in bilen.

Ringde min meck hemmavid och han var inte ute i landet och kunde inte komma och hjälpa mig. Jag förklarade för Nissen att jag aldrig lämnat min bil i främmande händer förr, att han måste vara försiktig då han startar den för tändningslåset är speciellt och att han inte på några som helst villkor får byta något som inte är trasigt.

Efter massa skjuts och underbara vänner och släktingar kom vi tillslut hem igår (utan min bil) och kunde äta pizza vid tio på kvällen.

Imorse ringde Nissen - nu även kallat ängeln, och sa att det sett "förjävligt" ut men att han gjort som jag sa och bara putsat och blästrat upp tändspolarna och att bilen nu gick som en klocka och han ville ha 625:- för jobbet! Behöver jag skriva att jag är lycklig nu?!

Bilåkning

Idag känns det som om jag åkt bil precis hela dagen. Det har jag nog nästan också vid närmare eftertanke... Nåväl - började med lönesamtal på jobbet med chefen. Det gick bra - inga konstigheter. Vi har nog båda ganska bra koll på hur jag jobbar och på min kompetensnivå...

Efter det åkte jag hundra mil (kändes det som) till södra sidan av stan för intervju. Ett jobb jag skulle vilja ha och som känns både utvecklande och intressant. Däremot finns det två stora minus. Det första är lönen - men det skulle jag tydligen kunna förhandla lite om. Det andra är avståndet. Nio mil genom stan enkel väg - det är inte ok.

Jag har lovat att tänka några dagar och det ska jag väl göra - men det känns inte så lockande med tanke på att jag höll på att försmäkta i bilen både dit och hem...

Nu ska det drickas kaffe från min nya Moccamaskin jag fått av mister!

Måndag på Herman´s

Idag packade jag in lillvalpen i bilen och åkte in till stan. Parkerade på mammas jobb och gick runt lite i solen. Valpen tittade storögt på allt nytt och var nog ganska nöjd då jag mötte upp en gammal vän. De båda fann varandra direkt och vi styrde våra steg mot Herman´s för en lifeupdate-lunch!

Det var hur gott som helst - rekommenderas varmt för er som har vägarna förbi!

Jag och valpen


Midsommaraftonsrapport

Aftonen avlöpte utan större fadäser. Jag hade med mig storhunden och två valpar till festen. Allt fungerade jättebra. Tre andra hundar var där och vi slussade bäst vi kunde. Många sillar, jättegott grillat och lagom dricka gjorde kvällen lyckad i roligt sällskap.

Sov över i gäststugan och jobbade sedan hela helgen.

18 juni

Uppdaterar bloggen lite tänkte jag... Börjar med i torsdags. Jag och mister tog ledigt från hem och hundar och åkte till stan. Det var så himla skönt att bara vara vi två. Vi gick omkring och tittade på båtarna nere vid skeppsbron.

Efter det gick vi genom gamla stan till den Gyldene Freden där en av misters närmaste vänner jobbar. En annan fd kollega mötte upp och vi hade en jätterolig kväll med många skratt och djupa tankar i anrika lokaler som andades av Cornelis...

Volvo ocean race

Midsommarafton

Alla 20 naglar är målade med neonrosa nagellack. Sminket är planerat, kläderna nästan färdigvalda och sillen inlaggd. Det är midsommarafton och sommaren börjar nu...

En reprisbild från förra året:

Midsommar

~ Glad Midsommar ~


Oväntade glädjespridare

Är precis hemkommen från trängsel bland midsommarhungriga handlande människor. Jag började på systemet och där var det fullt med folk men bra ordning vid kassorna så det gick snabbt och smidigt.

Tog ett djupt andetag för att entra Coop. Utanför satt två killar i fjortonårsåldern och spelade på varsin gitarr och sjöng. Jag hörde halva Guns 'n' Roses: Sweet child of mine och tänkte - wow vilken bra musiksmak. De spelade alltså INTE Tomas Ledin eller något annat. Kanske en lyckträff - men de fortsatte lika högklassiskt rockigt med Bon Jovi's: Living on a Prayer.

Jag log utifrån och in och slänge ner alla mynt jag hade i deras gitarrfodral. Vilka guldkillar! Hoppas de får in mycket pengar och hoppas att de har en suverän midsommar liksom alla ni andra! *kram*




En annan Bon Jovi låt med världens bästa minne till... I love it!!!

Att följa hela ledet...

Just nu sitter jag och förundras över en video på youtube... Men hur kommer det sig att jag hamnade här egentligen? Så tänker jag ofta då jag hittar något där - men den här gången har jag nog koll - såhär:

Kjell Bergqvist är en stor idol. Jag har därför sett på Mäklarna som gått i repris på svt-play. Färdig med den klickade jag vidare och fastnade i en annan serie: Tonårsliv. Åtta gripande avsnitt om människoöden. Programmen har oerhört bra musik och efter lite letande i spellistorna på svt's hemsida hittade jag ett namn jag kände igen: Ane Brun. Direkt in på youtube och leta. Hon har gjort en superfin cover på: true colors. Jag hittade även den här.

Se, fascineras, skräms och njut:


Uppehåll

Helgen är över. Svägerska med man och tre barn har varit här och förgyllt tillvaron. Det har varit full fart och himla kul. Regnet gjorde besöket till mer mysbaserat än aktivitetsspäckat. Vi tände massor med ljus och satt inne och pysslade, spelade nya guitarhero - metallica och lekte med valparna.

På lördagen trotsade vi regnet och fick till en mycket lyckad grillning.

Idag har valparna börjat flytta till sina nya hem. Ja, en ska bo kvar och tre väntar fortfarande på att de ska hitta nya mattar och hussar. Men två av de tre kommer socialiseras i andra hem sålänge.

Skolan är iallafall helt avklarad - alla poäng registrerade och klara. Tänk - två år är avverkade. Än så länge har jag faktiskt klarat av det jag ska... Hmm - undrar om man får känna sig lite duktig? Det gör jag nog... Lite iallafall...

Kom hjärtans fröjd...

... Akleja heter ju blomman! Tack - kom precis på hur vacker den gamla visan då är... Tänk alla vackra blommor:

- liljor, akvileja, rosor, salvileja och krysmynta...

Hmm - salvileja förresten... Det måste ju vara salvia?! Undrar om det är så att jag sjungit fel i texten - så brukar det vara, hehe...

äppelblom


Annan vacker blomma: äppelblom...


Återställd

Nu är det mesta som vanligt igen. Den svarta faran har åkt hem och min prinsessa är tillbaka igen. Så himla skönt! Valparna är inte dunderimponerade av spöregnet men de ligger under tak och sover ute ändå.

Snart kommer mister tillbaka hem från handling - om två timmar kommer svägerska med man och tre barn. De ska bo här över helgen. Det blir nog bra.

Har lite panik över att tre hanar fortfarande inte hittat något nytt hem - tre dagar till leverans...


Nu ska jag pussa på min lilla fröken igen - jag har saknat henne så innerligt mycket!

Fröken


Namnlös praktblomma

Eller ja, namnlös är den såklart inte men jag kommer aldrig ihåg vad den heter!

Blomma

Iallafall en av mina favoriter på tomten. Jag har växt upp med dem och blev överlycklig då jag såg att de blommade på min egen tomt! Men hmm - namn... Ska kolla upp det!

Glömde...

Då jag började på förra inlägget hade jag ju tänkt skriva något helt annat. Det kommer här istället: jag måste verkligen varmt rekommendera svt-play! Det är så bra att kunna se så mycket bra som svt producerar då man själv har tid.

Nu ska jag mata valparna med lite köttfärs och ta in dem så de får sova och sedan fortsätta med 4:e delen av: Mäklarna! En suveränt rolig och välskriven serie med oslagbare Kjell Bergqvist i en av huvudrollerna...


Tiden tickar på...

Tänk att det snart gått åtta veckor sedan valparna föddes. De är dags för dem att flytta till sina nya hem om bara fem dagar... Jag har en aning panik över att tre ännu inte fått nya hem. Men det har hört av sig en tjej idag så jag håller tummarna för att hon är vettig och vill ha en hund ur kullen.

Skolan är över för den här terminen. Det har varit ett tungt år. Kan inte beskriva känslan av att vara färdig - det är så himla skönt! Kontrollfreak som jag är var jag inne idag och tittade på höstterminens schema bara för att få lite koll. Det var strukturerat till tusen och lokaler redan bokade - känns tryggt och bra för en sån som mig...

Mister och jag tittar vidare på hus. Var på visning senast igår. Vi ska buda en bit - men efter alla visningar vi varit på och även budgivningar vi deltagit i känns det ganska avdramatiserat. Vi får se vad som händer. Får vi huset flyttar vi - annars inreder vi här lite mer då valparna åkt och letar vidare.

Lite börjar jag landa nu - det är skönt. Ser så mycket fram emot lediga stunder i sommar...

My true love

Hur skulle jag klara mig utan?


Love

Fyra hela dagar

Det är fyra hela dagar kvar innan skolan är slut. Innan dess ska två uppgifter lämnas in, en uppsats ska försvaras och en ska opponeras på. Fyra dagar... Nittiosex timmar kvar tills terminen är avklarad och jag sitter hemma hos min mamma och äter tårta. Det kommer jag väl att klara?

Upplägg:

Tisdag: Till skolan för "test" av bok och sedan genomgång i stan av egen uppsats.
Onsdag: Genomgång av annan uppsats för att kunna opponera. På kvällen hoppas jag hinna iväg och se på tävlande kompis.
Torsdag: Examination och opponering i skolan. Jobb på kvällen till 23.
Fredag: Skola för utvärdering. Avslutningslunch och sedan är det över, färdigt, finito - klart!

RSS 2.0