Nattligt besök

Rådjur

Nästan hela vintern har jag haft besök av rådjur på tomten. Vovvarna är väl halvimponerade av deras intrång men finner sig i att bara skälla lite på dem. I natt blev jag väckt av yngsta förmågan här hemma som stormskällde och vägrade sluta. Klockan var 04.15 och jag var inte alls sugen på att gå upp ur sängen och titta efter vad som retade henne. När även min äldre och visare tjej började morra djupa, dova morrningar gick jag ändå upp ur sängen. Det var inga rådjur den här gången, det var en älg!

Hungern lockar dem in på tomten och hos mig kalasade skogens konung på äppelträdets grenar. Jag har kommit fram till att jag är rädd för älgar - de är galet stora och faktiskt ganska otäcka. Ska sätta upp en älgskrämma om jag orkar ikväll så jag får sova gott och slipper bli av med resten av mitt äppelträd. Tycker att viltvårdaren borde komma hit och mata de stackars djuren - ska se om det finns något nummer jag kan ringa. Tills dess blir det inga promenader i mörkret i skogen längre...


Kommentarer
Postat av: jenny w

vad är en älgskrämma?

2010-02-04 @ 07:37:45
URL: http://http:/vardagsglimt.blogg.se
Postat av: Älgskrämma

En älgskrämma är en piasavakvast nerkörd i snön bredvid staketet. Över den hängde jag en galge med en stor jacka på. Två stavar fick hjälpa till att hålla upp armarna på jackan så den skulle bli mer människolik.



Tror det hjälpte för ingen älg har synts sedan jag satte upp den...

2010-02-04 @ 10:57:23
URL: http://kaffebona.blogg.se/
Postat av: jenny w

då e ja mé! Ungefär som en fågelskrämma då! Bra jobbat.

2010-02-05 @ 13:48:04
URL: http://vardagsglimt.blogg.se (updated).

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0