Ett mästerverk

Avatar

I fredags förändrades mitt sätt att se på film. Jag fick äntligen se Avatar och i 3D. Det går inte att med ord beskriva den upplevelsen. James Cameron har återigen lyckats att skapa ett mästerverk!

Reklam för Chiquita

Chiquita

Är du ute och kör bil? Kanske från Jkpg till Sthlm? Har du många mil kvar? Börjar du känna dig lite less och trött? Då rekommenderar jag verkligen Chiquitas smoothiedryck! Jag har aldrig tidigare blivit så pigg så fort av så lite... Nu är just Jkpg-Sthlm bara 40 mil men jag kör ju längre långkörningar titt som tätt och då kommer jag att bunkra med denna underbara powerdrink - det lovar jag!


Glans med Bagge!

Glans med Baggar

Igår tittade jag på svtplay och årets Guldbaggegala. För er som missade showen - in och titta - den var rakt igenom välgjord och mycket underhållande! Skådespelare som bjöd på sig själva, en Glans som gjorde ett utomordentligt jobb som värd och flera tips på filmer som jag missat. Blev återigen påminnd om att jag faktiskt måste se: I skuggan av värmen - eller hur My?!

Oväntade timmar hemma

Tänk - idag segade jag mig upp hur tidigt som helst. Åkte mot tåget och som tur var fick jag sms av fina A som informerade om att vi inte alls började kl 10 idag utan kl 13. Detta betyder att jag kom upp i tid och fick massa timmar hemma att läsa Tilly - vår nya favorit i skolan!

Igår jobbade jag hela dagen så läsning måste tas ikapp om jag ska hinna bli färdigläst till seminariet på fredag. Over and out!

Chillybilly

Termometer


Jag har sänkt min panna hemma för att spara pengar på mina elräkningar. Detta innebär att det är kallt hemma. Detta avhjälps med sockar, fleecetröja och ibland mössa. Faktum är att jag vant mig vid att ha det ganska kallt inomhus. Det är värt det - förra månaden sparade jag 1900:- jämfört med förra året - det är en del pengar...

Just denna dag då jag fotade termometern (6:e januari) var det även ganska kallt ute... Men jag tror rekordet här har legat på -28 ute och en gång har det varit 11.6 grader inne...

Mysfredag!

Som jag hoppades igår - jag mådde mycket bättre idag när jag vaknade. Har haft en urmysig dag med bara bra saker!

Åkte in till Sveriges Radio och mötte upp tre ljuvliga tjejer (en saknades tyvärr) för att se den underbara Melissa Horn igen. Hon spelade live och gratis. Som vanligt berör hennes låtar mig något enormt. Stämningsfullt och vackert!

Efter konserten tog vi bussen mot underbara Vapiano! Åt en jättegod caesarsallad (eller stavas det ceasar?) och efter det hade jag och S möte på en advokatbyrå där vi gick igenom uppslag till vår C-uppsats.

Nu har jag precis kommit in från en promenad med vovvarna och ska ta ett glas vin och äta lite middag.

Den här dagen behövde jag idag - tack fina, underbara vänner för att ni finns! Åh - det här var årets bästa dag hitintills!

...

Någonstans måste jag skriva det: jag vill bara bli av med honom ur mitt liv! Det gör bara ont och är jobbigt på alla sätt och vis. Jobbigt och smärtsamt för allt hemskt som varit. Sen undrar jag hur man kan sakna någon som sårar en och hur man kan längta efter någon som är så elak? Jag menar ingenstans att jag vill tillbaka till det som varit - men det gör ont att tänka på allt...

Skit vad det här är jobbigt! Fast jag vet varför det kom upp så mycket idag, hans kompis ska hit på lördag och hämta en datapryl som ligger kvar här i en låda. Jag har sms:at fram och tillbaka till mister om logistik och det är så sjukt jobbigt att bara tänka en liten mikrotanke på honom.

Ibland känner jag mig så liten - då hjälper det inte att tänka på Zarah's ord. När det känns såhär vill jag bara dra täcket över huvudet... Det går över och det kommer säkert vara bra imorgon igen och ännu bättre efter lördag. Som min vise bror sa: efter lördag är han ju faktiskt helt borta. Då behöver jag inte ha med honom att göra mer. Ett djupt andetag - jag håller andan tills lördagen är över...

Jag vet att det går över men jag skulle önska att det gick över nu! Att han bara försvann och aldrig mer fanns i mina tankar. Jag vill inte gråta mera...

Väggord

Väggord

Äntligen har det blivit av att jag målat ord på min vägg! Det var lite pilligt men jag är nöjd med resultatet!


Trots allt...

... som har varit under min femte termin i skolan har jag ändå lyckats få VG på samtliga tre kurser! Inte för att det spelar så stor roll kanske, men roligt är det att få känna sig lite stolt!

Ska nog fira det imorgon - kanske med lite Melissa Horn live och efter det en myslunch med girlsen?!

Min dag idag

Jag var vaken på övertid igår. Det blev många tårar sent in på nattens timmar. Var därför lite seg imorse. Men gick upp tillslut, var ute med vovvarna och åkte sedan till skolan för intro på nya kursen.

Det var jätteroligt att träffa vännerna igen - speciellt en som ska bli två!

Vi gick igenom hur kursen skulle se ut och faktum är att jag mer och mer tycker att det är en onödig kurs. Har läst stora delar av den artikel vi har föreläsning om imorgon. Det är jätteintressant - medborgarperspektiv på välfärden. Jag menar verkligen att det är spännande och viktigt men inte för mig här och nu i min utbildning. Vad ska jag med det till rent konkret då jag ska ut i arbetslivet om ett år? Det känns lika viktigt som andragradsekvationer! Varför inte ha en kurs om missbruksvård, barn som far illa, olika yrkesroller inom socialt arbete, etik?? Ja, en kurs om vad som helst på en inte så strukturell nivå!

Var lite nedslagen på min färd hem från skolan. Tog en sväng förbi mitt jobb (det "gamla") och fick massa goa kramar av mysiga kidz. Fikade en stund med en kollega - jag saknar jobbet. Ska bli najs att åka med på vinterkollo med det gänget. Planen var att få prata lite struktur för de dagarna men de ansvariga grabbsen var inte där så det får bli en annan dag...

Kvällen hemma har varit lugn - kvällspromenad med hundarna tillsammans med min granne och efter det artikelläsning. Nu ska jag sova så jag orkar upp i ottan imorgon - tur att vi inte börjar förrän 10 iallafall...!

Ett av mina favoritcitat

Det duger inte att sitta och deppa. När jag är ledsen säger jag så här till mig själv:
'Nej nu jävlar ska jag visa livet'

Zarah Leander

Ontontont

Idag är det nästan exakt en månad sen jag kom hem från sjukhuset förra gången. Nu har jag ont igen. Jätteont. Har lite feber också men inte så mycket. Däremot kan jag andas nu - det kunde jag inte den 16:e december.

Jag har duschat varmt och länge och tagit alvedon. Tänkte att jag skulle slippa åka in och att det ska gå över av sig självt. Det gjorde ju det förra gången. Känns onödigt att åka in för ny röntgen, undersökningar, sprutor, prover - de hittar ju ändå ingenting. Men jag ska hålla mig under uppsikt - det gör inte lika ont den här gången och det är ju positivt iallafall!

Annars har jag haft en jättebra dag. Jobbade vakennatt (= bra pengar), hem och sov några timmar, ut med vovvarna och sedan åkte jag in till stan och träffade en vän för långlunch. Det blev en jättegod sallad och intressanta samtalsämnen. Mys i massor!

Imorgon ska jag inte ha ont för då ska jag in till stan igen för att planera C-uppsatsen närmare. Nu: vila. Adjö

Mycket jobb

Blev inringd att jobba inatt. Det har blivit lite väl intensivt men känns ändå bra att kunna tacka ja till pass. Ska jobba ytterligare en vaken natt - det ger bra klirr i kassan!

Har åkt min skidtur för dagen så nu ska jag ta det ganska lugnt och kanske sova en skvätt. Middag serveras hos mor och far innan jobbet. Gott!


Utflykt till stan

Jag åkte en långtur på skidor imorse med vovvarna. Det var inte lika bra glid nu då det bara var någon enstaka minusgrad ute. På väg hem mötte jag en hel hord av jägare. Blir till att klä på hundarna västar imorgon. Jag litar inte på de jägare som huserar här i skogarna. Medelåldern på dem är vansinnigt hög nämligen...

Vid 14-tiden träffade jag en vän i stan. Vi satte oss på ett café med varsinn kaffe och uppdaterade varandra om vad som händer och sker i våra liv. Det var länge sedan vi kunde ses och det var som vanligt både intressanta diskussioner och roliga historier som avhandlades. Kul!

Nu ska jag snart gå och sova tänkte jag. Jag är inte helt återställd efter min vakande natt i torsdags. Jösses vad jag börjar bli gammal!

Att återgå till vardagen

Sådär - det har varit en blogglös och annorlunda ledighet. Mycket för att jag varit så enormt ledig från skolan. Det har varit föreläsningslöst i en månad nu. Uppsatsen har det knåpats en del med och den är nu färdig, inlämnad, opponerad och förhoppningsvis godkänd!

Många tankar har kretsat kring mister såklart. Det har varit jobbigare än jag trott och väntat - tack fina ni som finns där för mig när jag behöver er som bäst!

Nya jobbet har också krävt sin del av uppmärksamheten. Nu är alla tio introduktionspass genomförda så nu kommer jag bli betrodd med nycklar, walkie-talkie och annat smått och gott som kan behövas.

Kommer åka med på vinterkollo i år också med kidzen. Det höll på att stupa då jag insåg att terminens enda tenta är planerad till just den dagen jag behöver vara ledig från skolan! Efter roddande med hundvakt, schema och chef löste det sig så jag åker ändå, men perioden innan istället. Ska bli superroligt!

Har hämtat skidor hos mor och far och är ute och åker på fälten här ute. Det är galet roligt och det måste vara enormt bra träning för jag är helt slut efter timmar av åkning och likaså är vovvarna. Imorgon bär det av ut igen före efterlängtad fika i den stora staden. Lovely!

Nytt år!

Tänk - nu är det 2010, ett nytt år med nya möjligheter. Mitt år har bekvämt planerade ramar redan nu. Jag har mitt nya jobb (och mitt ordinarie), min C-uppsats samt min praktik att ägna mig åt. Hundmässigt har jag planer med både den lilla och den stora - får se vart det leder.

År 2009 blev väl inte riktigt som jag tänkt mig, men det vet man ju aldrig i förväg. Nu med facit i hand kan jag ju säga att de tre sista veckorna på året blev de bästa. Tråkigt men sant att jag inte såg saker och ting tydligare tidigare (hehe - tre ord på t i rad...). Nåväl - 2010 kan bara bli bättre i många avseenden. Men några bra saker med 2009 då:

* Jag födde upp en kull valpar som jag tror mycket på. Sparade en liten korv från kullen som berikar mitt liv varje dag

* Praktikplats inför hösten är fixad

* Fick ett nytt jobb med bra löneförhöjning

* Har börjat tänka mer på vad jag själv vill med mitt liv (och vad jag inte vill)

* Har gått två intressanta pysselkurser som gett mycket skaparglädje

* Har klarat samtliga kurser i skolan, de senaste med VG-betyg

Jag har just nu tio intensiva introduktionspass på mitt nya jobb - det är jättekul! Idag har det inte varit så ansträngande rent arbetsbelastningsmässigt och vi har skrattat massor. Nu ska jag slänga mig i soffan och bara vila. Gott Nytt År!

RSS 2.0