Ogenomtänkt

Smart kollega har inhandlat biljetter till en bio som annan kollega är och ser med några ungdomar. Att filmen är två och en halv timme lång var det tydligen ingen som kollade upp. Detta kommer innebära att jag som slutar 22.30 inte kommer härifrån förrän tidigast 23.40...

Jag vill hem till min ensamna hund och jag vill hem och sova. Jag vill ha kollegor som tänker. Jag vill inte jobba. Jag vill aldrig jobba mer. Jag vill vara rik och slippa jobba då jag inte vill. Jag vill hem nu...

Pedagogik på hög nivå

Ibland är jag verkligen inte på topp... Idag kallade jag en utav ungarna för pissråtta to her face. Mycket beroende på att hon faktiskt betedde sig som en pissråtta!

Kanske inte en utav de mest pedagogiska stunderna i min jobbkarriär men, men...

Knäppa X och braiga grannar

Min fd pojkvän ringde vid 18-tiden och pratade i 21 minuter och 37 sekunder. Om vad vet jag inte riktigt. Eller jo, det vet jag. Kontentan av samtalet var att han ville ses. Jag förstår inte hur han fungerar. Och jag bryr mig faktiskt inte om det heller.

Han frågade om vi kunde ses i helgen och jag sa nej jag jobbar och jag vill faktiskt inte ses. Hade precis talat om att vi varit nere hos svärmor hela veckan. Då undrade han om vi inte kunde ses ikväll istället. Vi har inte träffats på över ett halvår och nu har han tagit sats igen och börjat höra av sig. Det har kommit trevare via FB och MSN då och då. Fick ett MMS i veckan men han måste väl ändå förstå då jag säger: nej jag vill inte ses och jag har en annan?

Nåväl - jag sa att jag inte ville och att jag var tvungen att lägga på för jag skulle in till min granne. Eftersom jag verkligen tycker hemskt illa om att hitta på saker ringde jag min granne för att fråga om vi kunde hitta på något så att min osanning skulle vara lite mera sann. Hon bjöd genast över mig på middag och efterrätt! Lovely! Nu är jag mätt och nöjd och ska snart gå och sova i min egen säng.

Tyvärr är mister på jobbet. Men faktum är att det ska bli himla skönt att sova själv i sin egen säng. Det var nio nätter sen sist... Jag kanske ska se lite på någon film innan? Eller nej - jag måste ju börja läsa: män som hatar kvinnor. Har lånat den av mister och vi ska gå och se den så snart jag läst ut boken - jättekul! Har höga förväntningar på boken så vi får väl se vad jag tycker då den är färdigläst...

Utan förväntningar...

... hade nog den här veckan blivit suverän. Då hade jag njutit av att bara mysa en hel vecka i Småland. Nu var det ju inte riktigt så. Jag hade massa förväntningar och hade planerat massa roliga saker som inte blev av...

Missförstå mig inte nu - det var faktiskt en bra sportlovsvecka - men jag hade önskat mig annat. Alltså var den väl inte så bra kanske... Eller jag vet inte...

Nu väntar en tung, lång och trist helg på jobbet. Jag vill inte... Vill inte vill inte vill inte... Jag ska sluta upp med att ha förväntningar - då slipper jag bli såhär sjukt besviken...

Måndagsfrukost

Sitter just nu och dricker mitt morgonkaffe i sällskap av en ganska nedstämd tjej... Är på besök i Småland och har tagit hand om min vän som fått 2:a gradens brännskada i halva ansiktet och över ena armen.

Vi har tagit det lugnt, myst och pratat i tre dagar nu. Snar ska vi på återbesök till läkare. Vi satt på akuten i fem timmar igår. Det känns bra att få vara här nere då livet inte är så lätt för henne...

Lite senare idag åker jag dock vidare till mister och svärmor och stannar där till fredag. Kanske åker hit upp igen men vi får se hur det ser ut. Mister och jag planerar att åka till Gbg och vara med på tv-serieinspelning. Han har en kompis som regisserar. Ska ringa och höra om han är där nu. Lite kul - kanske får jag träffa P. Falk? Spännande vore det då jag bara pratat med honom i telefon. Men det är en annan historia.

Vovvarna ligger på golvet och dreglar över smörgåskanterna som jag har kvar på tallriken... Tillbaka till kaffet och den vackra vyn över snöig sjö utanför de gamla fönstren.

Tulpaner

Underbara, vackra blommor!


Tulpan Tulpan2 Tulpan3

Sena funderingar

Klockan är mycket och jag har massor med saker att fundera på. Lite knasigt att det ofta kommer utredande tankar så här sent på dygnet! Jag undrar vart min sladd till kameran är? Jag måste ju hitta den så jag kan uppdatera min hemsida samt lägga in bilder här på bloggen... Tänkte även fota huset lite och visa svärmor. Hon undrar så hur det ser ut här hemma nämligen. Får försöka locka upp henne med lite härliga bilder!

Jag undrar även över värderingar, moral, val och möjligheter. Än en gång spökar "gone baby gone" i mitt huvud. Pratade om den i bilen från Eskilstuna och helt plötsligt fanns den där, färsk igen...

Imorgon ska jag inte gå på föreläsningen. Känner att det är ett jobbigt beslut. Brukar ju i princip alltid vara närvarande. Det hade jag tänkt vara också om föreläsningen varit den tid jag trodde. Men jag känner inte att jag kan strunta i att packa, besiktiga bilen och vara sen till jobbet igen...

Funderar även över människor i mitt liv. Människor som jag bryr mig om och sådana som nog tar mer plats än vad de borde göra. Människor man kanske ska lägga åt sidan för att ge mer plats åt de man älskar!

Nu är det bara jag och min vovve hemma. Mister jobbar och andra vovven är tillbaka i Eskilstuna. Det är ganska mysigt att vara bara vi två... Just nu ligger hon och drömmer med sparkande tassar på sin fäll här bredvid. Finaste, goaste mysflickan. Jag ska nog också drömma snart. Skönt att skriva av sig lite... Godnatt!


Blanda ihop!

Jag fick sällskap ner till Eskilstuna idag. Redan på Essingeleden försökte vi komma på en låt med Britney Spears av alla människor. Den satt där bakom pannbenet, på tungan men vi kom inte på hur det lät! Visste att den hette något med Lucky... Vi ringde flera samtal men ingen visste exakt hur den lät. Väl i E-tuna kunde vi nynna stora delar av den... Letade nu på youtube och hmm... Låten Lucky var INTE den vi tänkte på... Stor skillnad!

Den vi trodde att det var (gick inte att hitta någon att klistra in tyvärr):


http://www.youtube.com/watch?v=M5hN_ZW8Sxk


Men egentligen menade vi den här: 
Sparat 1100:-

Idag var jag en sväng i Vällingbycentrum. Hade fått tips på ett par skor som fanns på rea där... Ett par Merrell. Halva priset och sedan 30% på det!

Tänka sig - det fanns endast ETT par kvar... Tror ni det var i min storlek - jo se det var det! Tjoho! Av bara farten blev det ett par svarta låga gummistövlar också för samma trevliga deal.

På detta sätt har jag sparat massor med pengar idag - den summan kan jag köpa massa andra roliga saker för! Tjejshoppingmatematik är den bästa utav matematiker!


Svarta faran

Om några timmar åker jag och hämtar henne. Min fina svarta sothund! Följande dagar ska hon bo här uppe och förhoppningsvis blir hon kär så det blir valpar i april...


Oväntat!

Efter en strulig arbetsdag kommer en kollega inrusande på kontoret då jag sitter vid datorn. Skynda skynda ut i köket! Där står mister med en jättefin bukett blommor! Tänk - jag som inte alls trodde han skulle göra något sånt. Åh - det betydde så mycket och jag blev så glad! Världens bästa mister i hela världen!

Imorgon ska han få sin present - hoppas han blir lika glad som jag blev. Tänk - blommor... På alla hjärtans dag! Det är ju faktiskt precis så det ska vara...

- alla hjärtans dag -

Med önskningar om en alldeles underbar och härlig alla hjärtans dag!Hjärtan

Fredag den 13:e

Dagen har faktiskt inte varit så skrämmande... En ganska ordinär fredag. Seminarium och sedan myslunch i centrum med min födelsedagstvilling. Jag köpte en nycklring till mister samt kopierade en nykel till mitt hus. Får väl falla till föga och låta honom flytta hit. Att ha det som vi har det nu fungerar inte.

Däremot vet jag inte när jag får träffa honom nästa gång. Kanske inte förrän på måndag. Tills dess kanske jag har ändrat mig igen - vem vet?!

Ikväll ska jag ännu längre ut på landet. Jag blir bjuden på middag och sen blir det filmtittande. Om jag sover kvar kanske vi hinner med en ridtur imorgon innan jag ska till jobbet. Om inte annat så en långprommenad i skogen med vovvarna iallafall. Mysigt!

Ha nu en fortsatt skön fredag utan hemska incidenter!


Utmaning

Fick en utmaning utav trollmorsan! Det här är reglerna:

* Gå in i din mapp Mina bilder
* Välj därefter den sjätte bilden i den sjätte mappen
* Visa bilden på bloggen och skriv något om den
* Invitera sex nya bloggare att vara med på utmaningen
* Länka till dem och låt dem veta att de blivit utmanade

Här kommer alltså min bild. Det är en utav de bästa jag har på mina tjejer. Det är precis innan vi ska flytta från lägenheten till huset. Vovvarna har tagit plats på balkongen för att inte vara ivägen bland alla flyttkaronger och annat! Tänk vad underbart det var då de höll sams...


Tjejerna


De som utmanas är fyra stycken: Mysan, Jenny, Annica, Madde.

Tidig morgon

Batterierna i min mobil dog igår. Har fortfarande ingen laddare. Eller jo - jag har en men den sitter i bilen... Var därför lite rädd att jag skulle försova mig i morse så pappa fick vara min telefonväckare. Men som vanligt då jag är rädd att sova över vaknade jag vid sju. Inte förrän halv nio ringde min käre far.

Den tidiga morgonen har dock resulterat i att jag redan läst och kommenterat klart den uppgift jag skulle göra tills idag. Det känns mycket bra. Har nästan sålt min träningscykel på blocket också. Får se om någon mer hör av sig. Folk ska pruta så hysteriskt mycket. Men om någon vecka släpper jag den nog billigt... Vill bli av med den - den tar plats!

Träningscykel

Färdig x 2

Tänk vad mycket jag kan få gjort då jag sitter med hemuppgift! Jag har, förutom allt skrivande:

* fotat min träningscykel och lagt ut på blocket

* flyttat min megatunga sekretär över halva huset - utifall att båda hundarna måste vara hemma samtidigt och inte gillar varandra... Sekretären får agera dörr...

* promenerat på livsfarlig isbana och över plöjda åkrar i mörkret med min granne och vovven

* mailat min juridiklärare och fått veta att han godkänt min rest - tjoho - färdig!

Jag trättnade på min uppgift vid lunch och ringde till kommunens socialförvaltningskontor (borde jag inte veta hur man säger vid det här laget?) och fick prata med en jättetrevlig kvinna. Vi bollade idéer fram och åter i över en halvtimme. Mycket intressant och givande. Skrev precis klart det sista och mailade över till min kommentator - tjoho - färdig!

Det enda jag funderar över är formalian... Det blev liksom nästan tre sidor, enkelt radavstånd med Times New Roman punkt elva... Enligt den egentliga formalian ska det vara punkt tolv och ett och ett halvt radavstånd... Frågan är hur mycket vi ska följa den i den här uppgiften? Tur att vi inte har formaliahitler som examinator denna gång. Eller så har vi hennes (examinatorhitler bär nämligen kjol) tvillingsyster - det vet jag ju faktiskt inte...


Hodis

Vem eller vad är Hodis? Har hittat det på två ställen i mina papper kring denna skoluppgift. Hodis känns viktig då vi ska läsa och bekta densamme då vi formulerar beslut. Troligen är det som min kära klasskompis tror: att Hodis är gammal littertur och inte aktuell just nu...


Hodis
Jag googlade fram den här boken. Det är det enda jag hittar om Hodis-männsikan från Sverige... Är dock inte helt övertygad om att just den här boken skulle passa till vår uppgift...

Repris av gårdagen

Det är fortfarande is över hela tomten och jag sitter fortfarande och skriver barnavårdsutredning! Spännande va?! Det blir inte ens träning idag...


Isiga lökar

Barnavårdsutredning

Tar en liten paus just nu från min hemuppgift. Vi har fått till uppgift att göra en barnavårdsutredning på Åsa Linderborg. Vi har två dagar på oss och tiden känns lite knapp... Jag ska precis sammanställa familjekartan över hennes släkt. Det är spännande men lite läskigt också. Som att gå över min isiga tomt ungefär. Jag tror jag har balans och kontroll men man vet ju inte säkert - plötsligt kan man halka och då kan det göra väldigt ont.

UtredningUndrar om liknelsen går att applicera på mitt framtida yrke - det känns nästan så.

Isbana

Vet inte riktigt vad som hänt här hemma men det är IS över hela tomten! Varje gång jag ska gå ut på promenad funderar jag på allvar på att dra på mig skridskorna istället för livsfarliga kängor. Borde verkligen investera i ett par broddar... 

Fast allvarligt: om jag gick omkring med broddar skulle jag få så många vuxenpoäng (läs: tant) att jag inte längre kan låtsas vara född på 70-talet. Med tanke på hur jag bor, vad jag kör för bil, att jag har hund, stickar, inte har någon tv med mera med mera... Nä - broddar får vänta...


Isig tomt

Nu är det klippt

Blommorna är nästan färdiga. Nu ska det bara klippas hål i dem. Jag vet inte hur många det blev men uppskattningsvis ungefär etthundratrettio stycken! Svårt att återge på bild - men många blommor blev det...


Blommor

Sömnig söndag

Klockan är halv sex och jag vet inte riktigt vad jag gjort idag... Vi låg kvar länge i sängen imorse, åt mysig frukost. Skjutsade mister till jobbet. Åkte till gymmet (stryka samt 25 min CT). Då jag kom hem åt jag en snabb lunch och sedan var jag ute en timme i skogen med min granne och vovven.

Nu sitter jag i soffan och tänkte att jag nog skulle förbereda lite skolarbete tills imorgon... Eller klippa vidare på mina blommor... Nä - ska nog stoppa i mig lite middag innan så jag får lite energi. Undrar vad jag ska laga?


Sippor
En gammal bild på världens vackraste flickor! Om en vecka kommer den svarta skönheten hit för att paras... Längtar tills jag får träffa henne igen!

Snö och rest

Sitter inne i matrummet och skriver juridikrest. Utanför snöar det... Massor!

Har varit och tränat idag för första gången på länge. Undrar hur mycket mina muskler kommer att ömma imorgon?! Det var riktigt skönt att komma iväg igen och jag hoppas det blir iallafall en gång till den här veckan. Jag får ju inte komma helt ur fas nu då jag faktiskt börjat bygga upp lite muskler...

Om två timmar ska jag åka till jobbet. Lika bra att skriva klart sista frågan nu...

Rest

Ljuvlig morgon hemma. På väg till skolan träffade jag en människa som jag verkligen mår bra då jag ser. Vi hann prata tre stationer innan hon klev av men åh vad det gjorde gott!

Bra föreläsning om än aningen repeterande då vi hade en nästan identisk förra våren. Fick tillbaka juridiktentan med ett urkigt G-rest. Sitter just nu och mentalt förbereder mig för att ta tag i den.

Satt och tänkte lite idag på föreläsningen. Jag skulle vilja ha en workshop hemma hos mig kanske en gång i månaden. Det skulle kunna vara olika teman varje vecka. Ledordet skulle vara skapa... Har tänkt ut flera olika saker som skulle passa och vara roligt att göra tillsammans med andra.

Undrar om det går att genomföra? Hmm - nej men just det - rest var det ju!

Kurs

Här är några bilder från kvällens första kurs. Jag får lära mig mer om att tova och spinna. Faktum är att det säkert var 15-20 år sedan jag satt med kardor i händerna. Men tekniken satt i - det var jätteroligt! Att tova var lika länge sedan men åh vad det är kul.


Ull Karda Karda 2


Ull 2 Tova Tova 2


Säl Mus Mus klar


Min första skapelse blev en mus som är tänkt att fungera som nåldyna!


Blommor i mängder

Jag klipper och klipper. Letar vidare efter en bra hållare att hänga upp dem i. Många blommor blir det...

Blomsterklipp

Filmen...

... den magiskt intressanta filmen... Gone baby gone... Den lämnar inte mitt huvud! På en utav rasterna i skolan idag hamnade jag i en jätteintressant diskussion (ett ord jag aldrig lär mig att stava) med en klasskamrat om filmen. Vi vände lite upp och ner samt fram och åter på våra värderingar och många frågetecken blev hängande i luften. Hur? Varför? Vad?

Filmen har väckt SÅ mycket tankar hos mig. Tankar om rätt och fel, etik, mitt framtida yrke och vad som egentligen är avgörande för de val vi gör. Mister har lovat att se om den med mig. Snart...

Sömnlös

Jag kan inte sova...

Undrar vad som händer imorgon? Vi har lite olika planer för dagen. Får se vad vi hinner pricka in... Om det blir fixa bil, köpa marockanskt tebord, åka skridskor eller prova glasögon med mig?! Åka och titta på hus? Planer för dagen finns iallafall.

Kanske ska gå och lägga mig och försöka somna ändå...

nolltvånolltvå

Ja, nu har svarta faran börjat löpa så om två veckor hämtar jag hem henne för parning. Om allt går som det ska blir det valpar i slutet av april här hemma! Urmysigt ska det bli - nu var det länge sedan sist!

I övrigt en lugn dag. Seg och lång föreläsning. Jag gick faktiskt och la mig då jag kom hem och sov två timmar. Min granne kom och knackade på vid sextiden. Jag bylsade på mig massa kläder (det är KALLT ute) samt signaljackan ytterst. Vi tog en långpromenad längs grusvägen i skogen. Nu är jag pigg och väntar på att mister ska sluta jobba... Ska nog dricka lite kaffe och klippa fler blommor...

Imorgonkväll börjar min tova och spinna ull kurs - det längtar jag till! Ska försöka komma ihåg kameran så jag kan visa lite bilder.

Trist och tråkigt inlägg

Jobbig jobbhelg. Det har varit kaos hela helgen och jag vet inte riktigt varför. Tror det berott på att helgens personal bestått av människor som inte brukar jobba tillsammans. Då flyter ingenting och de som är ordinarie får göra mer än dubbelt jobb. Har som tur är haft iallafall en kollega som jag kunnat rodda med...

Det märks så tydligt på mitt jobb då det inte är som vanligt. Kidzen blir stissiga och testar gränser, planeringen fallerar och personalgruppen håller inte ihop. Men nu är den här helgen över och jag jobbar inte förrän på torsdag igen.

Betalade precis mina räkningar. En mycket ointressant ekvation då utgifterna var DUBBELT så höga som inkomsten...
Äh - det gick inte ihop alls. Lika bra att bara strunta i den här månaden. Pengar är en värdslig sak som den där lagom feta propellersnubben sa. Undrar varför jag tog upp honom - gillar ju inte den karaktären alls! Nåväl...

På tisdag åker jag nog och köper mitt Marockanska tebord ändå (för mina minus pengar). Mister och jag är lediga tillsammans - första gången på många, långa dagar. På alla hjärtans dag har han bokat in middag med amasonkvinnan och några bekanta. Men jag jobbar ändå natt så det gör faktiskt ingenting... Jag är inte bitter - inte alls!

Nu ska jag vältra vidare i min missär med en skräckfilm och rabarberglass. Nästa vecka måste jag faktiskt ta mig ur den här sorgsna känslan jag lever i. Det är inte roligt att må såhäar.  Men som jag sagt så många gånger den sista tiden: det är för mycket att tänka på och jag hinner inte med och vet inte ens vad jag själv vill... Nä - glass och film var det!


RSS 2.0