Å så lite vitt...

... innan jag stängde av datorn för kvällen kollade jag min mail. Där hamnar alla kommentarer från bloggen... Tänk - mitt leende blev större för varje kommentar jag läste. Fina - underbara ni - Tack! Puss å godnatt!

Vitt svart svart vitt...

... det blir man aldrig kvitt som de sjunger i Pelle Svanslös... Just nu är det dock för mycket svart kontra vitt i mitt liv. Orkar inte med mina egna svängningar. Igår var allt frid och fröjd. Det till och med ringde en människa som kanske ville ha valpen.

Idag gjorde jag färdigt artikeln - kändes stressigt och svårt men ok. Har fått VG på de tre jag lämnat in tidigare. Sen vände det... Kollade min mail: hade bara fått G på den 4:e artiklen. Spelar ingen roll vad folk säger - det är skitsvart. Valpmänniskan har inte ringt tillbaka - alltså är han inte intresserad. Skitsvart det också. 

Felinformerad tjej i min klass har sagt att fel del ska läsas i en utav våra böcker till tentan. Jag var lite osäker förra veckan så jag dubbelkollade med henne att det var: 1,3 och 4 som skulle läsas. Nej sa hon: 1,2 och 4. Alltså fokuserade jag på 2 - det är ungefär en miljon sidor. Det är vad jag läst till tentan. Tentan är på torsdag. Hon hade fel... Del 2 ska INTE läsas. Skitsvart.

Men - lite skitvitt... Pratade med min chef idag och min tjänstledighet blir framflyttad... Det är bra... Nu ska jag fortsätta tycka allt är skitsvart. Just det - misters bil som vi hämtade idag är trasigare än då han lämnade in den. Skitsvart!

Valdag!

Hmm - står inför ytterligare ett svårt val... Sitta inne och plugga eller ta tag i krattningen av alla löv nu då det är fint väder?

Eller - varför inte lägga mig i hängmattan och plugga? Utnyttja vädret och ändå inte få ångest inför tentan? Ställd så blir valet ganska lätt... Löven kan jag ignorera tills nästa helg!

Min hängmatta bland alla löv...

Mycket snack och äntligen verkstad

Nu har jag pratat så länge om att gjuta löv igen. Nästan så länge att löven är på väg att vissna och bli obrukbara. I morse stod jag alltså inför ett val. Efter att jag skjutsat mister till jobbet var frågan: inne och välbehövligt plugga till torsdagens tenta eller utnyttja det fina vädret och gjuta löv?


Perfekt plats att ställa saker på - färgpigment! Löven utlaggda i sanden - dags att vispa betong! Färdiga löv - nu är det bara att vänta på resultatet då de brunnit färdigt...

 

Det gula pigmentet uppförde sig inte alls som jag trodde. Får se om det märks någon skiftning i den betongen alls... Spännande väntan...!


Börjar sina...

Jag kokade saft och sylt i somras. Krusbär/myntasaft och rödvinbärssaft. Några burkar krusbärssylt blev det också... Nu börjar förrådet dock att sina - får ta och plocka svamp och ägna hösten åt det!

Undrar om man kan göra något gott med rönnbär? Gelé gjorde mamma men vet inte om det är så gott? Ska googla lite efter något bra recept!

To be sylt och saft

Torsdag

Åh - hösten är här, äntligen! Undrar om jag redan skrivit det? Friskt i luften och färg på löven...

Nu är det ingen skola förrän tentan om en vecka. Eller ja - det är en sista skälvande artikelinlämning men inga föreläsningar eller seminarier. Ska nog plugga ordentligt de sista dagarna nu...

Helgen bjuder på hundträning imorgon, lugn kväll. Jag ska vara hundutställningscoach på lördag och troligtvis middag och kanske kanske utgång på kvällen! Söndag - vill jag gå på husvisning och sen vill jag gjuta löv.

Stegräknaren har jag äntligen tagit fram igen! Peppelipepp - tänkte nog sätta igång och bli lite tränad igen... 9535 steg just nu. Ska vandra lite fram och åter innan jag går och lägger mig för att komma upp till 10.000 iallafall!

Betar av...

Så - nu är artikel nummer 5 inlämnad. Skönt!

Har ätit en supergod korv och makaronerlunch. Nästan allt är gott när man slipper laga själv!

Seminariet på måndag är instället. Skönt! Eller trist egentligen för det verkade intressant men skönt med lite mer tid till läsande av skolböcker.

Nu ska jag bara komma på ett sätt att tjäna pengar på utan att behöva jobba. Undrar hur det ska gå? Lyckades inte bli av med min natt på torsdag så min käre far måste vakta alla hundar samtidigt eftersom mister jobbar...

Jaja - om ungefär 67 alternativt 88 veckor slutar jag skolan - tjoho!

Back to life - back to reality

Köpenhamn skriver jag om senare... Just nu är jag ganska less på att vara tillbaka i verkligheten igen. Valpen är åter hemma - hur ska jag göra? Han är snart fem månader och ingen ingen INGEN vill ha honom!!! Jag kan inte ha honom kvar! Vad ska jag göra - avliva honom eller??? Inte troligt...

Artikel nummer femhundraåttiosju ska skrivas - börjar tröttna utan feedback. Två artiklar av fyra har vi fått betyg på - visserligen har jag fått toppbetyg på dem men jag vill ha för nummer tre och fyra också så jag vet hur jag ligger till!

Mister jobbar precis hela veckan - tillbaka till vardagen som sagt. Nu måste jag byta kläder också eftersom valparna grävt upp halva tomten och sedan hoppat omkring jordiga i hela det nystädade huset och avslutat allt med att hoppa på mig och min ljusa tröja.

Jag vill tillbaka till semester. Vill tillbaka till kravlöst mys och tillbaka till bekymmersfria dagar. Jag kanske inte ska ha semester egentligen - orkar inte komma igen!

Men jag tror det mesta härleds till den här valpen som inte får flytta nån gång. Hundra hundtankar om dagen. Hur ska jag göra? Det är ingen i hela världen som vill ha honom. Sverige, Norge, Tyskland och Danmark har jag kontakter i men ingen vet någon... Fult ord fult ord fult ord!

Efter regn...

... kommer solsken! Hela helgen har bestått av diverse jobbande blandat med pluggande. Ett litet avbrott med korvgrillning och bastubad i lördags hos vän till mister. Det blev inget bastande för mig - det är inte min favoritsysselsättning... Men jag lyckades ändå imponera på värden genom mina finska fraser som han uppskattade mycket (finne som han är)...

Efter lång arbetsam helg (nåväl) tog jag imorse med mig alla tre vovvar ut i skogen på en riktigt skön långpromenad. Superhärligt!


Skogspromenad


Näst på tur står semester. Äntligen äntligen äntligen har vi ledig tid ihop. Imorgon har jag kurs till kl 19 sedan åker vi neråt. Hundarna lämnas hos svägerska med familj och sedan åker jag och mister vidare till Danmark. Det är bara vi två. Vi två tillsammans ska bara mysa och vara! Tänka sig va?! Om mindre än 24 timmar är vi påväg...

Vilja

Vad jag (realistiskt) vill göra just nu

* plocka svamp

* vara på bättre humör

* städa (faktiskt)

* äta frukost

Vad jag gör just nu

* kämpar med artikel nummer 3 

Kort kort

Roliga saker

* Fick VG på första inlämningsuppgiften i skolan

* Mister och jag åker iväg om 10 dagar bara han och jag

* Har haft en underbart mysig och rolig helg

* Valpen kanske flyttar till en familj i helgen (hoppas!)

* Vi börjar så smått komma i ordning här hemma

* Imorgon ska vi åka och titta på en ny bil

* Har åkt massa motorcykel senaste veckan


Saker att ta tag i

* Skriva tredje inlämninguppgiften

* Träna på lite hemläxor inför morgondagens kurs

* Skruva ihop en garderob

* Planera höstens helger

RSS 2.0