Middag och Tarot

Tänkter inte ens skriva om min enormt långa dag i skolan - den var lång nämligen... Jobbade natt igår och det gick bra. Inga konstigheter - sov lite för lite som vanligt bara...

Nu på kvällen har jag varit iväg på middag hos en utav mina bästaste vänner. Urmysigt. Hon är så duktig på att dra ihop oss tjejer. Oftast är respektive också med. Mister jobbade tyvärr ikväll och mannen i huset saknade nog honom en del. Han och mister var iväg på konsert ihop i veckan. Mycket lika musiksmak de där två - tur att de har varandra...!

Jag har en vän som spår i tarotkort. Hon är mycket duktig och ikväll vågade jag låta henne spå mig igen. Det var länge sedan sist nu. Hon är alltid så träffsäker och jag litar så mycket på det hon har att säga så jag är alltid lite orolig att hon ska se något som jag inte vill höra... Ikväll var det bara intressant och många sanningar kom fram - ska även lyda hennes råd - de var mycket kloka!

Nu är klockan mycket och jag ska sova. Imorgon blir det juridikarbete, sedan vin hos kära vänner och sedan bröllopsfest hela natten! Kul!


Ace of Cups

Hmm - hur fungerar det med Copyrightade bilder? Får jag lägga in en sån här bild här? Hoppas det - annars får jag ta bort den... Någon som vet?

You snooze - you loose...

Och om man inte ens trycker på snooze utan i någon form av tillfällig optimism tror att man helt enkelt kan stänga av mobilen och tända lampan - då har ni min morgon. Jag loosade stort - försov mig och blev en timme sen till skolan... Men då hann jag flanera omkring lite på Gullmarsplan och hittade den här helsköna skylten:


Skylt

Skräckblandad förtjusning

Har haft två härliga dagar. I måndags förmiddag då jag gick ut med vovven syntes inte mina spår då jag vände tillbaka längs grusvägen - så mycket snöade det! Helt underbart. Det tog ganska lång tid att skotta men är det inte underbart med all snö så säg!

Då vädret lugnade ner sig lite åkte vi till min skola och hämtade den godkända juridiktentan. Avbockad och klarad. Nu är det bara hemtenta, ny tenta, ny hemtenta, hundra miljoner kurser till som ska klaras av och sedan är jag färdig - Tjoho!

Annars har vi gått runt massor på söder och shoppat lite (till mister), ätit gott och myst. Igår träffade vi misters bästa vän som fyllde år. Har haft ont i magen i flera månader för att jag inte vågat träffa henne. Hon var ganska läskig faktiskt men samtidigt helt underbar! Däremot har jag svårt att vara mig själv med henne ännu. Jag vågar inte öppna munnen - inte alls likt mig... Men hon är snäll! För mig handlar det om att jag själv är rädd för att jag inte ska duga i hennes ögon... Hennes man var lättpratad  och jättesnäll. Efter fyra muggar kaffe var jag så hög av allt koffein att jag faktiskt vågade mig på några kommentarer i den politiska debatt som pågick på ett mysigt fik i gamla stan! Fick medhåll i mina åsikter och kände mig lite nöjd med mig själv... Mycket intressanta människor!

I ett svagt ögonblick tror jag att vi på något sätt bokat en resa till alperna med dem i vår. Jag undrar hur det gick till? Läskigt - men jag gillar ju läskiga filmer så varför inte leva i en i några dagar? Det kommer att vara en som åker bräda, en som åker slalom helt ok, en som bott i alperna och tävlat massa år på skidor och behärskar allt och sen kommer det vara jag... Jag som aldrig någonsin åkte varken bräda eller slalom. Jag har åkt telemark - åtta dagar i mitt liv! Tror ni att man kan hyra en snowracer i Schweiz? Eller om det var Österrike vi skulle till - inte ens det vet jag?! Ihhh spännande, tror jag iallafall... Fortsättning följer för vi ska äta middag och gå på bio ihop med dem på måndag...


Låt mig gå, låt mig gå...

... låt mig aldrig stilla stå! Ungefär så känns det. Jag har knatat som en galning den här veckan. Förutom en liten miss i tisdags då det endast blev drygt 3000 steg har jag faktiskt varit riktigt duktig. Inte under 12.000 någon dag och igår råkade det bli över 20.000!

Har haft en suverän helg på jobbet. Igår var vi ute i skogen hela eftermiddagen - gick massor och grillade sedan mashmallows... Urmysigt!

Just nu yr den fantastiska snön omkring här utanför. Det har tydligen utfärdats stormvarning till natten så vi får väl se vad som händer... Annars är jag mest lycklig över all denna snö! Helt underbart! Allt blir så ljust, rent och vackert...

Om en timme ska jag åka och hämta mister - sen är vi lediga två hela dagar tillsammans vilket också är alldeles, alldeles underbart!

Nostalgi





Höj volymen och skråla med!

Fredag - äntligen fredag!

Roliga saker som hänt idag:

* Träffade en fd kollega och hennes man på tåget hem från skolan - underbara människor!
* Fick en kille jag känner att rodna då jag träffade honom...
* En okänd man drog på munnen åt ett skämt jag berättade för två klasskompisar på tunnelbanan idag!

Nu är min mobil äntligen laddad. Köpte en laddare till bilen och använde den på vägen hem. Skönt! Eftersom det är fredag och klockan inte hunnit bli så mycket ännu får vi se vad som väntas ikväll... Ett glas rött skulle sitta himla fint!


Lycka

Idag är en ny dag. Faktum är att solen skiner, min analys är klar, pengar är en värdslig sak och jag är faktiskt riktigt riktigt lycklig! Jag har så mycket att vara glad över! Fick ett mail imorse som faktiskt gjorde min dag! Nu ska jag och vovven ut på en långtur i det härliga vädret innan jag åker till skolan...

Tänk på alla saker vi har att vara lycklig över... Vad är du lycklig över just idag?


Plötsligt händer det...

... fokuserade och skrev klart! Nu ska det bara finslipas lite och sedan lämnas analysen in imorgon. Bära eller brista!

Dyr torsdag

Åkte och tränade imorse - skönt! Det var så bra musik i rummet att jag råkade öka från 30 till 40 minuter på min CT. Får se om jag orkar hålla det nästa gång också...

Efter trevlig träning åkte jag in till stan för dyr pina. Jag var hos tandläkaren... Inte alls roligt för min ekonomi...

Nu sitter jag och försöker hitta motivation till att skriva klart mitt rättsfall - vad hände egentligen? Jag som tyckte allt var så himla kul i skolan - nu känns det bara tungt... Faktiskt: vad hände? Jag brukar vara den som är positiv i vanliga fall och verkligen tycka om att plugga men nu har jag varken motivation, ork eller lust... Urk!


Forno...

... Romano - äntligen var vi där igen! Underbar lunch - jag tog en Cardinale som vanligt och den var lika utsökt som den brukar vara! Då jag kom hem tog jag en lång promenad i den frusna skogen. Tränade uppletande med vovven. Det var länge sedan nu men efter ett tag kom hon igång. Jag stod still, utan att visa något och hon letade mycket bra, självständigt och långt ut och kom in med saken (en ihoprullad mössa) varje gång. Duktig tjej!

Nu har jag lite panik - eller mycket panik snarare. Jag kommer inte hinna skriva analysen av det här rättsfallet till på fredag. Även om jag hade varit ledig på torsdag? Undrar om jag ska ringa mitt jobb och höra om jag faktiskt KAN vara ledig imorgon?

Nåväl... Vantarna är på gång... Får se när jag kan sticka klart på dem - just nu är det bara juridik som gäller känns det som. Men en liten paus kanske jag kan ta - vem vet?! Så här långt har jag kommit iallafall:


Vantar Vantar Vantar

Svårt att få en bra bild på mönstret och färgen blir ganska missvisande... Ska sticka klart dem och ta bild utomhus i solsken och snö...

Ringde jobbet - kompar imorgon (fungerar till 98%) - nu känns det lugnare...

Jenga

Efter en smärre kris, massa kaffe och bra prat led även den här dagen mot sitt slut. Hann dock inte läsa klart det sista rättsfallet. Men har blivit lovad en breefing imorgon bitti - tack! Jag och mister pratade oss fram till en intressant sak: ett förhållande som är som Jenga fungerar inte. Om det för varje gång man inte pratar om något blir ett hål i grunden kommer förhållandet (jengatornet) till slut att rasa...

Jenga


Viktigt är därför att prata! Vi pratar - det känns bra... Nu ska här sovas - GodNatt!

Regn och onödigheter

Men före himlen valde att gråta floder hann jag med en promenad. Åkte sedan till gymmet. Skönt! Sedan ringde min manliga favoritkollega. Han hade träffat mister igår, lagt ihop ett och ett och frågat minster rakt ut som avslöjade att vi är tillsammans... Nu vet väl hela företaget om det antar jag - det känns sådär faktiskt... Ganska onödigt...

Mest för att det finns några människor på företaget som inte har annat för sig än att prata massa skit. En utav de tjejerna var där igår då mister brejkade nyheten. Hon hade många ord att säga om nyheten. Fick återigen bekräftat att hon är avsundsjuk på vårt förhållande. Men jag orkar faktiskt inte lägga energi på det - faktum är att det nog mest är synd om henne.

Men men - nog om det.

Nu ska det läsas rättsfall. Sedan hoppas jag kunna sticka lite mera på min vante... Det artade sig igår så nu är mönstret klart. Vet dock inte hur det ska gå för fingrarna - får nog be om hjälp... Over and out!

Upprepning

Satte mig ner för att sticka vidare på min vante som jag påbörjade igår. Efter några varv upptäckte jag att jag gjort fel i mönstret - bara att repa upp... Ska märka ut delarna i mönstret med färgpennor så jag ser skillnaden mellan de olika delarna bättre. Jag tror iallafall att jag vet vart jag är så jag tänkte återgå till min rosa vante... Garnet skiftar till grönt men som det ser ut nu kommer kanske fingertopparna hinna bli gröna - sen är vanten färdig. Vet inte om jag vill ha en grön och en rosa vante så jag får nog sticka fyra stycken. Får se hur det blir...

Idag har det varit en bra stegdag. Är just nu uppe i 18483. Ska nog fokusera lite på steg och träning den här veckan igen. Förra veckan blev det inte så mycket av med det. Men imorgon ska jag till gymmet och sedan är det läsa läsa läsa som gäller! Hade intro på nya juridikkursen idag och jag kommer att behöva jobba hårt känner jag om jag ska klara det här... Lika bra att sätta igång på en gång då så det inte blir som det kan bli...


Ser iallafall fram emot massa najsa saker den här veckan: Träning, vantstickning, Socialtjänstlagen, lunch på Forno med girlsen, middag hos kollega samt mys med mister. Uppdaterar med bild på vanten då jag stickat lite mera...


Nästa projekt

Nu hoppas jag att hemtentan är färdig men jag ska nog finlira lite till med den. Annars väntar ett nytt spännande projekt till kvällen. Mister hjälpte mig att nysta upp mitt ullgarn så nu väntar stickorna på att få skapa ett par fingervantar... Mönstret är på engelska så vi får väl se hur det slutar men jag hoppas de blir så fina som de är på bilden! Kryssa fingrarna och håll tummarna för att det går bra, hihi...



Fingervantar på gång

Ett och ett halv ton

Hmm - jag undrar varför mitt trådlösa nätverk beslutat sig för att fungera igen - mitt i hemtentan? Jag som varit tvungen att sitta i hallen med sladd innan. Nu sitter jag i matrummet med datorn då det finns mer plats för alla böcker och papper på det sättet. MEN - internet har inte fungerat och stört här inne tills nu... Hmm - ett test för min karaktär kanske?

Skrev klart nästan hela tentan i fredags - nu är det bara en fråga kvar mendet verkar ta tid... Suck... Åkte ut till Värmdö (med färjorna) i fredagskväll. Pizzamiddag och filmmys blev det. Sedan sov jag och mister med vovve i en stuga uppepå ett berg. Mysigt med kallt (fanns inte mycket värme i huset). Vi borde tagit med våra fina, nya, varma sovsäckar - men det säger vi alltid...

Lördag: räknade vattkoppor på ett utav barnen, var ute med vovven och sedan bar jag takpannor. Vi delade upp bärandet så min station blev på taket (då jag var minst höjdrädd). Jag kånkade pannor (i buntband om fem stycken) över taket och la dem på plats. Totalt var det lite drygt ett och ett halv ton jag bar - det känns idag kan jag säga! Men åh va kul det var - faktiskt! Jag och mister pratade mycket om det och på något sätt känns det som att vi också vill bygga eget. Inte nu på en gång kanske, men snart... Småland lockar mer och mer... Visningen av vårt senaste drömhus var dock i fredags och vi var ju som sagt på Värmdö men det dyker nog upp flera hus...

Vi åkte tillbaka in till stan på lördagskvällen - mycket trötta... Vi gejmade lite och sedan tittade vi på en film. Råkade bli en riktig lyckträff. En enormt bra film! Kändes som fem minuter lång - så intensiv var den. Liam Neeson i huvudrollen - sjukt bra! Luc Besson var medregissör och det märktes verkligen. Se filmen: Taken!

Nej just det - karaktär och hemtenta var det ja. Men en sak till bara: idag snöade det för första gången här hemma den här vintern. Underbart!

Fredag

Hemsk sak inträffade på jobbet imorse. Klockan ringde 6:15 - vilket i sig självt var helt galet då jag inte var utsövd för fem öre - men jag dryckte på fel knapp och stängde av alarmet utan att snooza! Som tur var ringde min kära kollega mig för att fråga en sak då klockan var 6.37 så jag hann väcka nästan i korrekt tid... Men ihhh vad illa det kunde varit...

Nåväl - jag satt kvar på jobbet tills hemtentans frågor publicerades, skrev ut dem och har suttit och knåpat med tentan hela förmiddagen nu. Är mycket nöjd och lycklig över strukturen på den. Vi har fått veta exakt vad vi ska skriva och vad vi inte behöver skriva. SÅ skönt! Den sista frågan planerar jag att spara till på söndag för ikväll blir det Värmdömys... Tänkte åka färja dit - det är roligare än att sitta i bilköerna genom stan... Ha en mysig helg nu!

Mössan är färdig

Min mössa

Nu finns det massa mer spännande saker att starta upp. Kanske ett par fingervantar står på tur av det rosa och gröna ullgarnet jag köpte på mässan? Jag ska bara hitta ett bra mönster först. Hittade en tävling i en blogg och i boken man kan vinna finns det alla möjliga bra mönster så jag håller tummarna för att jag vinner. Men jag har många bra medtävlanden så vi får väl se...

Läskiga filmer

Har sovit två nätter i stan. Igår var vi i Sörmland och tittade på hundar. Kanske blir det en till hund i vår - vi får väl se... Vägen dit blev 16 mil och hem endast 11. Vi körde lite fel kan man säga men fram kom vi och en mysig dag hade vi. Kvällen ägnades till massa prat samt TVÅ skräckiga filmer. Jag gillar verkligen läskiga filmer men inte mister. Han satt i soffan med endast ett halv öga på skärmen men jag låg i sängen under täcket och blev så där härligt skrämd. Ännu mera skrämd blev jag då mister la sig bredvid, låstsades somna och sedan vrålandes hoppade på mig. Förkortade nog mitt liv med tre år. Å andra sidan förlängdes det nog med samma antal år av allt skratt efteråt...

Den första filmen: Mirrors var ganska överdriven och dålig. Några smarta lösningar men ja... Se den och glöm den typ. Men den andra: El Orfanato (Barnhemmet) var mycket bra. Genomtänkt, spännande, intelligent och ett mycket bra slut. Den måste ni se - suveränt bra!

Mirrors The orphenage

Nu väntar jag på att mitt potatismos ska koka klart. Får se om jag åker och tränar sedan eller läser materialet till morgondagens seminarium... Nåväl: här är en bild på hur fint det blev då jag städade till Hiro (Nakamora). Namnet kommer av att min fisk är en japansk kampfisk och då jag skaffade honom såg jag på Heroes...

Nystädat hos Hiro

Inte den skarpaste bilden jag tagit men men... Nu ska jag kolla potatisen - ha det så bra idag!


Sovmorgon

Jag avslutade mitt telefonsamtal med mister kl 02 i natt. Mycket att prata om. I morse vaknade jag kl 09, gick upp en sväng och la mig i några minuter till. Dessa minuter visade sig vara ungefär 90 stycken så inte förrän kl 10.30 steg jag upp. Skönt! Pratade med min chef en lång stund och sedan åt jag frukost, gick en promenad med vovven (en kort!) och nu är jag precis tillbaka från gymmet.

Dagen blir komprimerad då man går upp så här sent. Men jag har hunnit träna, har lagt ett spår till vovven (som jag ska gå efter att jag ätit) och tagit fram mina höstgradiner som jag förhoppningsvis hinner hänga upp innan jag ska in till stan ikväll. Fisken skulle må extremt bra av lite nytt vatten också så det får prioriteras före städning av vardagsrummet.

Nä - här har jag inte tid att sitta och skriva mera. Back to work minsann...

Annorlunda helg

I fredags åkte jag upp till Dalarna med en utav ungdomarna från jobbet. Helgen var planerad in i minsta detalj, allt hade tänkts igenom till höger och vänster innan vi åkte. Alla parter var förberedda på vad som skulle hända... Trodde jag ja... Det som var en starkt bidragande orsak till att saker och ting inte blev som tänkt var att min mobil inte fungerade. Jag hade ingen täckning i den trollska dalskogen...

Trollsk dalskog

Det var massor med snö och ganska dåligt väder. Maten var fantastisk och stället vi var på likaså men kanske skulle det vara ännu bättre till sommaren... Nåväl - det började bra och avslutades väl ok. Efter många, långa timmar av samtal med kollegor har jag vändit och vridit på allt som hänt och ska väl ta och sova snart... Här är några bilder från våra dagar i skogen!


Iskant Tass Isiga klippor


Underbart är kort?

Ja, mässan var underbar man jag hade på tok för kort tid på mig där... Ledsen för det... Men hann köpa några fina garner ändå, fingervantsstickor och jag fick klämma, känna och stryka över diverse nystan samt få lite inspiration. Men jag såg kanske en åttondel av hela hallen - trist!

Till nästa mässa (april någon gång) har jag och min kära kollega bestämt att hela dagen ska vigas åt mässan. Varken jobb, familj eller annat ska få stå i vägen, hehe... Det ska inspireras, fikas, pratas och mysas en hel dag bland montrar i mässhallen i Kista. Topp!

Garn från mässan

Aha upplevelse

Jag älskar hösten! Idag har det varit ytterligare en fantastisk dag och jag kunde ha fotat säkert hundra bilder på vår frostade planet. Härligt!

Jo, då jag stod på gymmet idag läste jag en intressant sak. Jag brukar alltid ta med mig en tidning att läsa då jag står på crosstrainern så jag slipper se dålig tv. Hemma hade jag letat rätt på några gamla nummer av iForm och i en utav dem stod det om siffror. Vi räknar ständigt ut olika saker och kalkylerar fram och åter. Artikelförfattaren berättade att hon själv blev mycket mer sporrad av saker som inte hade något tak...

Som tillexempel: stegräknare - där det inte finns något övre tak utan ju fler desto bättre. Eller som att äta grönsaker eller dricka vatten. Saker som man kan räkna och som man faktiskt bara tjänar på att göra mer av. Som då jag springer. Snart är det dags att öka till 35 minuter och sånt är ju bara kul! En aha upplevelse faktiskt. Jag fungerar nog så - det är roligare med plus... Men det betyder att om man vänder på saker så går det nog att peppa sig att se plus i minus saker också...

Hmm - vikt... Fokusera på minskningen - då ökar det ju och blir plus... Får nog utarbeta det här systemet lite i mitt huvud...

Nåväl - jag ser jättemycket fram emot morgondagen. Jag ska med min härliga kollega på Syfestivalen och hoppas på att få massor med inspiration och hitta massor med fina garner! Efter mässan ska jag direkt upp till Dalarna för en långhelg bestående utav fys och mys med en utav ungdomarna från jobbet. Intressant och spännande ska det bli.

Nu ska jag diska och sedan ta och plussa på mina steg i skogen... Ha en underbar dag!


Ledighet

Småland var som sagt helt fantastiskt. Underbart skönt att komma ner. Bara få mysa, umgås och ha det bra. Vädret var underbart så vi tog många långa promenader med vovven. Svärmor och jag tittade på idol och stickade i fredags.

Frostade blad



Lördag morgon gick jag upp först av alla och sprang en tur med vovven i den lågt stående solen som lös upp skogarna så det gnistrade och sprakade - lovely! Kom hem till framdukat långfrukost och efter det åkte vi till "stan" på tv-jakt. Det blev en platt, stor och fin sak som installerades lagom till att svägerska kom över med familj. Hon lämnade sedan sin yngsta dotter hos oss så vi fick mysa med henne också. En halv film orkade vi se på kvällen - sedan somnade vi i soffan!

Söndag förmiddag var vi ute hela tiden och väl till lunch kom misters syster över igen. Efter det var hon och jag ute med vovve och alla barn i några timmar till. Följde med och tittade på tennis och sedan fika i deras hus. Ytterligare en film knäpptes på den kvällen men även den blev halvsedd innan vi gick upp och dunade ner oss, mycket trötta.

Måndag besökte vi kyrkogården och tände några ljus. Vi hade åkte föbi på aftonskvällen också men först på måndagen stannade vi för eftertanke och stillhet. En otroligt vacker och stämningsfull gravplats. Dit vill jag åka igen...

Vi stannade och åt middag och sedan åkte vi upp igen på kvällen. Jag hade seminarium igår kl 09.00. Några för övrigt oerhört givande timmar. Helt klart de bästa den här terminen!

Igår såg vi på valvakan så långt vi orkade. Men kaffe och skånekakor räckte bara till drygt två-tiden och sedan somnade vi. Mycket skönt att läsa att Obama tog hem segern - det finns hopp för Amerika! Idag har jag annar inte gjort mycket. Pratat i telefon, sprungit en sväng och tittat på hundar på nätet. Är ledig från skolan i nio dagar nu. Ska visserligen läsa en hel bok och jobba en del - men det här behövdes efter tentan. Ja just det, den ja... Jag hoppas att det gick bra - men ska hålla andan i tre veckor nu och hoppas på ett godkänt resultat...

Adjö


 

Småland i bild


Promenadvägen Snö Infryst

Granar Sönderlekt vante Frostkrull

Letar efter pinnen Vi hade fantastiska dagar och jag längtar redan tillbaka...


RSS 2.0