Ändan ur...

Idag har jag

* Börjat skriva mitt skolarbete och kommit ganska långt faktiskt!

* Tagit kort, klistrat fast och skrivit min autograf till transportstyrelsen = körkort på gång!

* Beställt nya sommardäck - kommer nästa vecka = kör bara olagligt ca 4 dagar!

* Torkat alla fönsterbrädor och alla golv!

* Ätit mysmiddag i centrum med underbara födelsedagstvillingen!

Suverän avslutning på en bra dag!

CopyCat...

Även jag kände att det var rätt att fördriva tiden med något sånt här. Ditt förnamns första bokstav ska vara den första i alla ord som skrivs. Snodd från Mysan


1. Vad heter du? Therese
2. Ett ord på fyra bokstäver: Tova
3. Flicknamn: Tina
4. Pojknamn: Theodor
5. Yrke: Trollkarl
6. Färg: Turkos
7. Klädesplagg: Tunika
8. Mat: Tigerräkor
9. Sak i badrummet: Tandtråd
10. Plats/stad: Täby
11. En orsak att vara sen: Taskig Tajming
12. Något man skriker: Ta och se dig för!
13. Film: Trolltyg i tomteskogen
14. Något man dricker: Te
15. Band: The Stone Roses 
16. Djur: Tordyvel
17. Gatunamn: Torkel Knutssonsgatan
18. Bil: Terrano
19. Sång: Taffy (Lisa Loeb)

Förundrad undran...

Hmm - jag kan verkligen inte begripa varför jag skjuter upp vissa saker in i det absolut sista? Några saker jag inte kan ta tag i:

* Avboka tandläkartid - Antingen ringer jag på tandläkarens telefonsvarare mitt i natten då jag vet att de inte är där - eller som sist: går dit dagen innan egentlig tid och spelar oförstående. Jag slapp komma dagen efter och fick en ny tid om två veckor. Hur jag ska avboka den vet jag ännu inte. Varför jag inte vill gå? Jag är livrädd för att gå till tandläkaren plus att jag inte har råd...

* Besiktiga bilen - i år lyckades jag faktiskt göra det redan dagen efter jag fick körförbud. Förra året körde jag nästan två veckor över tiden. Varje gång jag körde var jag skräckslagen och kunde mitt tal till polisen utantill om hur jag var på väg till besiktningen precis nu!

* Fixa nytt körkort - inte något man gör så ofta men vart 10:e år. Det har nu gått 10 år sedan jag fick mitt så det är dags. Eller rättare sagt: det var dags den 9 mars! Det datumet har passerat med råge. Om jag inte fotar mig och skickar in pappret kommer länsstyrelsen att dra in mitt tillstånd att köra bil! Varför varför varför tar jag inte tag i det här???

* Deklarera - Nåväl - jag väntar in i det sista men har fram tills nu (peppar peppar) alltid lyckats lämna in i tid... Kan bero på att min käre far tjatar på mig?!

* Skriva mitt skolarbete - Jag har läst och läst massor men att säta igång och skriva verkar omöjligt! Har skissat lite men inte mer än så...

Vad är det för fel på mig? Jag som alltid annars är så strukturerad och ute i god tid? Är det bara en illusion jag har av mig själv? Varför kan jag inte ta tag i de här sakerna? Foto ska tas imorgon till körkortet och skolarbetet ska påbörjas efter middagen och skrivas klart imorgon. Tandläkartiden ska jag avboka (troligen på deras telefonsvarare) och nästa år ska jag besiktiga i tid! Eller...???

Blond liten kille

Blond kille 3 dagar gammal

Sambo

Har glömt att säga: jag har blivit sambo!

Välkomna till världen!

Så äntligen har valparna kommit. Lukten av en nyfödd valp - luktar som rent tvättmedel fast mycket godare och mer naturligt - den är svår att slå.

Skulle möjligen vara ljudet av nio diande valpar som förnöjt äter i takt med varandra.

Valparna en dag gamla

Eller valparnas mamma som suckar tungt och lyckligt då hon lägger sig till rätta efter sju timmars födande.

Det är helt enkelt ljuvligt här hemma nu.


Uppdatering

Ja, jag vet i och för sig inte riktigt vad jag ska uppdatera med. Valparna behagar inte visa sig och mitt läsande av mina två skolböcker går trögt...

Till middag tänkte jag göra smördegsinbakad lax med fetaost och spenat - är det lite väl mycket 90-tal eller fungerar det?

I väntans tider...

Den stora svarta är om möjligt ännu större. Hennes mage har sjunkit ner rejält och jag kan nog tänka mig att valparna behagar komma före söndag. Kanske redan inatt? Ingen vet...

Jag har stora planer på saker som jag vill tillverka under våren. Får se om det är förenligt med mina intentioner att skriva vår B-uppsats samt ha valpar och fortfarande jobba 50%. Planera mera - då brukar saker och ting gå vägen.

B-uppsatsen ska bli jättespännande att skriva ihop. Vi har börjat samla material och det går ganska bra. Formuleringen av forskningsfråga börjar så smått (mycket smått) att ta form och jag har verkligen hamnat i en suverän grupp!

Mister cyklade till jobbet igår och ringde helt lyrisk då han kom fram. Skönt att faktiskt kunna cykla till jobbet nu då det är så härligt väder! Bra att möjligheten finns. Jag tycker också att det är bra att bil finns. Jag skulle inte cykla till mitt jobb...

~ Glad Påsk ~

Glad Påsk
Med önskan om en solig och mysig påsk!


Mikro, meso och makro

Efter nattarbete, solande, klappande på högdräktig tik, lunchintag har jag nu placerat mig framför datorn i hopp om att kunna plita ner några viktiga poänger inom symbolisk interaktionism. Tanken är att jag ska nivåplacera i mikro, meso och makrokategorier. Innan jag började med uppgiften hade jag ett hum om hur jag skulle gå tillväga. Det hum:et försvann...

Nu undrar jag vad jag ska göra. Ska jag nivåplacera själva teorin i på en nivå (skulle bli mikro då) eller ska jag försöka hitta exempel så jag kan placera teorin inom alla tre nivåerna? Hmm... Ska klura på det minsann!

I förmiddags fick jag ett psykbryt och var tvungen att gå ut i skogen och hyperventilera lite. Mister har ett annorlunda sätt att hantera mina nojjor på och idag vippade jag över kanten ner bland hajarna i mitt eget hav av bagage. I mitt huvud sa han att han i sommar ska åka på festival med ett ex. I hans huvud var så inte fallet.

Långfredagen kommer inte bli mer spännande än så här. Mister har åkt till jobbet och den stora, svarta lurvbesten ligger på sidan och flämtar så jag tänkte skriva klart mitt arbete och sedan lägga mig bredvid henne och känna på sparkande valpar i den enorma magen...


Det sparkar!

Åh - det är så spännande med kommande valpar...! Idag har jag haft jättetrevliga blivande valpköpare på besök. Den svarta tjocksmocken håller på att explodera - så stor är magen! Idag satt jag och mister med händerna på den lurviga magen och kände på sparkande små valptassar - så mysigt!

Har beställt röntgentid för att se hur många det faktiskt är som ska ut... Jag längtar!

Syfestivalen - mässan för kreativa sinnen

Här har jag spenderat min söndag. Det var fjärde gången som jag och trollmorsan var på mässan tilsammans. Den här gången hade vi båda sett till att vi skulla ha tid att verkligen titta, känna och lukta på allt! Det började bra med gratis parkering bara en minut från mässhallen. Vi gick ett varv och sedan fikade vi lite för att planera inköpen.

Jag fick precis allt jag behövde och lite till. Det blev fyra st tovningsnålar, handtag till nålarna, två dänkflaskor (till tovning), massor massor med färgad ull, några reanystan med alpaca-garn, en rundsticka som jag ska sticka min efterlängtade v-sjal med. Glömde nästan bort: jag köpte fem påsar med pärlor också.

En underbar dag! Tack snälla för det - hoppas vi kan göra om det i höst!

Kaffe och planering Fina mönster Mera inspriation - kanske ska göra ett lapptäcke igen?

Lunch - underbar fisksoppa Hmm - hur gör man? Ullhimlen

Vårtecken i min trädgård!

Krokus Påsklilja Skilla


Färdig!

Nu är den färdig! Äntligen! Perfekt med blommor nu då våren börjar slå ut!


Lampan

Återvinna ordningen

Sådär ja. Nu är det påbörjat storstädning här hemma. Misters brors fru ringde i förmiddags och pratade i ungefär 90 minuter. Under den tiden hann jag skrubba hela badrummet med rotborste, putsa badkar, handfat samt skura toaletten och tvättmaskinen. Nu blänker det där inne!

Medans jag pratade med min chef målade jag mina golvlister i vardagsrummet. Den stora svarta har legat ute i solen mest hela dagen och bitit på ben.

Jag pysslade äntligen färdigt min blomsterlampa. Då jag hängde upp den råkade den åka i golvet så glödlampan slockande och vill nu inte fungera längre. Tar ett foto på den imorgon istället. Vet dock inte vart jag ska hänga upp den?!

En tur till Solna hanns med framåt kvällen. Det blev tur längs minnenas väg måste jag säga. Jag var ute i god tid och kunde därför åka förbi där jag bott sambo för några år sedan samt andra minnesvärda ställen. Åkte förbi en utav pluggvännerna för att hämta en bok som jag ska läsa tills på måndag.

Nu på kvällen har jag fixat vidare och planerat inför morgondagens städning. Det går inte att beskriva med ord hur skönt det är att jag börjar få lite ordning här hemma. Nu låter det som att jag lever i ett galet kaos - men så är det väl inte kanske... Bara jag som känner det så - men gästrummet är planen för morgondagen... Samt att jag ska ordna med nu glödlampa och hänga upp min nya kreation!

Just det - lämnade in mitt PM idag. Sista uppgiften för kursen-som-Gud-glömde - så himla skönt! Lyckades plita dit alla rätt på salstentan också så nu borde jag vara färdig... Ordningen börjar återställas!

Nu är det dags!

Tada - nu har det inhandlats diverse rengöringsmedel så nu ska det äntligen äntligen bli fint här hemma!


Nu ska det bli rent!

1 april!

Denna soliga dag har jag klarat mig utan att bli lurad en enda gång (vad jag vet iallafall). Har heller inte lurat någon. Undrar om 1 april-hysterin har avtagit med åren eller om barn av idag inte lurar varandra i samma utsträckning som vi gjorde förr?

Då jag var liten klurade jag på skämt i flera veckor innan dagen äntligen infann sig. Konsten var nog att klura ut ett skämt som faktiskt höll hela vägen. Det fick inte vara för osannolikt, för uppenbart eller för tråkigt. Inte heller fick man avslöja sig genom att börja fnissa. En konst var det av högsta klass. Undrar om jag ska börja klura redan nu till nästa år? Idag har jag ju inte lyckats komma på något alls...

Föreläsningarna idag var både intressanta och röriga, bra och tjatiga samt tråkiga och givande. På rasten träffades hela min B-uppsatsgrupp för första gången. Det känns verkligen som ett mycket bra gäng. Tror det här kommer bli en rolig, mysig och givande vår med många skratt!

Den svarta tjockisen ligger på golvet vid mina fötter nu och snarkar lite grann. Pälsen står rakt upp på sidan - som en överkammad flint som virvlat upp från ett gammalt huvud i vårstormen. Fast på en välpälsad mage istället. Ska försöka fota då jag får möjlighet så ni förstår vad jag menar...

Nu tillbaka till mitt PM-skrivande... Har skrivit hälften nu. Det är mycket flummigt i och med att jag saknar både intresse och motivation. Kan bero på att vetskap om vad som egentligen förväntas av den här uppgiften är lika med noll... Men ikväll ska den bli färdig och sedan har jag (förhoppningsvis) gjort klart det sista i kursen som Gud glömde... Tjoho!!!

RSS 2.0