Märklig känsla

Sitter på jobbet nu och ska alldeles snart gå hem. Det här var mitt sista pass. På hur länge vet jag inte. Just nu känns det bara konstigt. Ska åka hem i ilfart och skriva min inlämning och på det sättet får jag ju annat att tänka på omedelbart. Märklig känsla det här är...

Live and let die

Som Guns 'n' Roses sjunger... Men vill jag verkligen "give in and cry"? Nä... Det är ju inte riktigt så det är, egentligen... Ibland är det tungt men man ska väl inte gå i lera och sörja som det heter! Äh jag vet inte - försöker vara positiv och det går ok mesta dels av tiden. Försöker sätta saker i perspektiv - det blir mer intressant då.

Imorgon jobbar jag mitt sista pass - känns konstigt och skönt. Vemodigt och spännande på samma gång. Jag kommer nog att vika ganska snart med tanke på ekonomi samt saknaden av kollegor och kidz.

Ska förhoppningsvis köpa träningskort igen men på ett nytt gym. Det har öppnat ett nytt här i närheten som har öppningserbjudande oktober månad ut: köp ett kort och få två! Perfekt till mister och mig. Även om framtiden är oviss ska jag nog ändå tvinga honom att köpa ett för att komma igång med lite träning - det behöver vi båda.

Valpens matte har köpt sig tid till på måndag - de ska avgöra under helgen hur de vill ha det.

Nä - låt oss för dagen säga: live and let live - det låter så mycket bättre!


Ropa inte hej...

Personligen är jag inte helt förtjust i att läsa blogginlägg som är alltför negativa. Därför utfärdas härmed en varning: läs inte det här om du inte vill för det är bara nattsvart!

Varför tror jag alltid att allting ska ordna sig? Varför vill jag ändra dåligt till bra? Kanske är det dags att inse att ingenting ordnar sig och att allting bara är dåligt?!!

Här stod det massa saker om mitt och misters förhållande som jag faktiskt tog bort. Känner inte att jag vill skriva om det här och nu. Men det är en stor del av allt jobbigt just nu...

Människorna som hämtade valpen förra veckan ringde igår och vill troligtvis lämna tillbaka honom i veckan. Han är för jobbig på promenader i och med att han vill leka så mycket. Jaha - men så märkligt då - han är ju en valp! Vad hade de väntat sig? Han är sex månader - inte sex år och fullärd! Det känns lika nattsvart som hans päls.

Skolan består av för mycket negativa människor just nu. Alla ni som inte känner er träffade ska heller inte göra det - ni är mina solar! Men det är svårt att inte påverkas av allt klagande och alla negativa diskussioner. Jag gillar skolan och jag tycker det är roligt även om det kräver jobb och tid. Självklart kan folk ha dåliga dagar - men människor som har dåliga terminer orkar jag inte med!

Vad hände egentligen? Allt skulle ju bli så bra... Men inte då! Vissa saker löser sig säkert genom att man håller ut men andra är mer livsavgörande - det känns bara rakt igenom värdelöst - punkt!

Vad göra?

Hur löser man situationen då ena parten vill bo i stan och den andra på landet? Mister vill inte bo där vi bor nu - han vill bo i lägenhet i stan. Det vill inte jag. Vet inte vad vi ska göra och hur vi ska lösa det här. Frågan är om det går...

Mister trivs inte och vill flytta - jag vill inte vara särbo. Ond cirkel - hur göra?

Hundgöra

Sent igår ringde mister. Han var framme. Genomfrusen, dyngsur men välbehållen. Skönt!

Dagen idag började med ett fint sms från en kompis - blev jätteglad. Tänk att det ska vara så svårt att få tid att ses ibland. Klockan nio gick jag ut och klippte lite buskar i väntan på att en hundträningskompis skulle titta förbi. Hon rullade in med bilen vid halv tio och vi gick iväg för att lägga spår till fyra hundar. Hon gick lite vilse så min stora tjej fick ett spår som var närmare en och en halv kilometer - gick superbra! Lillgrisen gick också sitt spår på utmärkt vis så till nästa gång ska det avancera i längd.

Vi åt en sen frukost då spåren la till sig och pratade om killars och tjejers olika språk och att vi faktiskt har ganska förstående och förklarande karlar i våra liv. Allt som oftast iallafall.

Satt uppe sent igår och skrev skolarbete så idag handlade det mest om att läsa och kommentera. Tar ganska lång tid ändå med grupparbete. Mest kanske att fundera över olika processer...

Framemot fyra åkte jag som vanligt iväg på lydnadsträning med lilltjejen som förövrigt fyller sex månader idag! Träffade en av kursdeltagarna lite tidigare och hann prata lite vidare privatträning med samma instruktör. Känns som ett bra upplägg.

Ikväll blev det massa hundprat per telefon. Avelskommité och valberedning tar tid - men det är kul! Efter att ha skurat alla golv och polerat diskbänken ska jag nu ta och lägga mig. Tjejerna har redan somnat - trötta efter en härligt hundig dag!


Orolig...

Jag vet att jag varit dålig på uppdatering ett tag nu. Men jag har hela mobilen full med kort som ska in i bloggen så det kommer någon dag alldeles snart...

Just nu sitter jag här hemma med en klump i halsen. Mister kör ner sin motorcykel till Småland. Den vägrade starta här hemma vilket ledde till att han åkte kl 18 istället för 13. Mörkt, spöregn och kallt. Han ringde efter 10 mil och jag undrade om jag skulle åka ner och ta in på hotell med honom istället. Men nej...

För två timmar sedan ringde han igen. En lampa lös på instrumenpanelen som indikerade att något inte står rätt till med hojjen. Läste i instruktionsboken här hemma och det verkade inte vara något stort fel - men ändå något elmotorfel typ...

Självklart är hans mobilbatterier slut i bägge mobilerna. Just nu är jag mest orolig... Hoppas han ringer snart...


Regn, mässa, besök och telefonsamtal

Regn - ja, idag har det faktiskt regnat. Detta innebär blöta, geggiga hundar. Men även värmeljus och temys.

Mässa - höstens sy och hantverksmässa är över. Jag hittade inte riktigt allt som jag ville ha men har fyllt på förråden lite... Framförallt har jag haft ytterligare en supermysig dag med min hantverksvän!

Besök - lång och kortväga besök. Från stan och från Småland. Mysigt att få kramas lite och fika.

Telefonsamtal - de som vill ha valpen ringde och undrade varför han fortfarande finns kvar på min hemsida. De var lite rädda för att jag ångrat mig. Vi har bestämt tid på fredag då de ska komma och hämta honom. Tänk om det är sant? Vore så himla skönt...

Nu - kvällsmys med en ledig mister. Det var evigheter sen sist!

Bild från i fredags - svampplock och hundlek i skogen!

Full fart på mor och son


What's the buzz?

Nu undrar jag verkligen vart rättningen av resterande två artiklar tagit vägen? Är vår examinator bortrest igen eller? Efter fem timmars intensivt sökande efter information, massor med telefonsamtal och annat roligt grupparbetsmickelimeck tänkte jag nu ta vovvarna och gå ut i solen.

Är nöjd med dagens insats. Har fått tag på några intressanta människor och ganska mycket information. Har loggat in på min mail varannan minut typ för att se om resultaten kommit från tenta och artiklar men nä... Nästa vecka kanske? Om jag har tur...

Sovit gott!

Vilket inte är helt vanligt när jag är på jobbet så det känns mycket skönt! Kanske beror det på att saker och ting börjar arta sig nu? Har berättat för de flesta på jobbet att jag bara är kvar tre veckor till. Det känns skönt.

Igår bestämde sig damen och herren för att de vill ha lillkillen. Kalla mig bitter om ni vill men jag kommer inte ropa hej förrän papper är skrivna och han är ute genom dörren. Men det känns skönt det med.

Dagens schema blir att söka information kring kriminalitet - grupparbetet är i full gång! Har hamnat i en kanonbra grupp. Igår blev en stökig och ljudlig förmiddag men det resulterade i något bra och vi känner att vi har en ganska klar målbild. Skönt!

Svaret min vän...

... blåser i vinden! Idag har det verkligen stormat. Efter rörig lektion i skolan gick jag och min granne ut i skogen med alla hundarna. Det blåser så där härligt mycket. Vi kom fram till att så länge vädret är på ett sätt är det bra. Blåst utan regn, regn utan blåst - det är bra väder.

Snart börjar det bli dags att kratta löv på tomten. Kanske en fredagssyssla förutsatt att valpen inte ska levereras då. Undrar varför de inte ringer???

Kanske ändå...

Solen skiner, frosten glittrar och kvinnan med brodern ringde precis. Hon och hennes man kommer hit iallafall och tittar på lillvalpen idag. Jag sa precis att jag inte ska hoppas... Men det gör jag!

Drömscenario: De blir kära idag och hämtar honom på fredag! Då får jag tid att besiktiga honom och fixa med papper och annat. Sen kan jag gosa med honom i några dagar och sen får han ett hem. Ett hem för alltid! Hoppelihoppelihoppas!


Ny kurs - samma röriga upplägg

Ja, det är inte så mycket att säga. Kursen är ännu mer ostrukturerad än den förra. Eller så är den inte det - det kanske bara känns så nu i början? Jag är iallafall jättenöjd med det ämne jag valt och de personer som är i min grupp. Saknar några, men det känns bra ändå.

Efter skolan stannade jag kvar på söder och fikade. Mysigt och skönt att få tid att prata lite utanför skolan.

Självklart ringde den perfekta valpköpartanten nu på kvällen och sa att hon inte kan komma imorgon. Hennes bror hade utan förvarning ramlat ihop medvetslös men nu turligt nog vaknat. Däremot var hon tvungen att ta hand om hans hund och är därför inte säker på om hon kan ta valpen.

Jag lyckades ändå övertala henne att försöka komma hit på fredag och hälsa på honom. Både hon och jag var överrens om att skulle så vara fallet kommer hon vara fast. Inte mig emot - han måste flytta NU! Men snart slutar jag hoppas - det är ganska otröstligt att åka berg och dalbana hela tiden...

Imorgon är jag ledig. Ska fixa på mitt rum tänkte jag och sedan åka iväg och träna hund på eftermiddagen. Tata!

Born this way?


Spännande kurs!

Åh - som jag har letat! Nu har jag äntligen hittat en kurs som går här i Stockholm. Jag ska lära mig hur man gör pärlor i glas med lampwork-teknik! Åh jag längtar! Drygt en månad kvar...

Håller tummar och tassar

Jag la precis på telefonen efter ett samtal från en kvinna som vill komma och hälsa på valpen i veckan. Hon har haft rasen förr och verkar helt underbart bra. Så hoppas hoppas hoppas...

Mysig gårdag i regnrusk

Igår var officiellt årets första höstdag här ute i skogen. Det blåste och regnade och var perfekt - sitta inne och mysa med värmeljust-väder! Efter att jag jobbat åkte jag hem till mister och hans kompis. Jag gjorde äppelchutney, bakade kanelbullar med äpple i och gjorde lax-paj. Mycket gott.

Vi drog på oss överdragsbyxor, mössor och kängor och gick en tvåtimmars tur med alla tre hundar. När vi kom in blev det kaffe och nybakade kanelbullar bland alla värmeljus. Perfekt planerat!

Framemot kvällen såg vi film och jag och misters kompis drack några glas rött.

Mister åkte till jobbet ganska tidigt så vi som var kvar hemma tog en rejäl promenad i skogen och sedan åt vi en långfrukost. Efter kaffe och massa tjejsnack släppte jag av henne i stan och åkte och klappade på en väns stora mage. Vi åt supergod lunch. Grillad macka med chevré, valnötter, kyckling och honung - till det: hallonsoda!

Nu har hundarna fått varsitt ben, jag har lagt mig i soffan och ska nog se en film tror jag. Märkligt att inte ha skola att stressa över. Märkligt och oerhört skönt!

Varulv?

Jag kan inte sova... Har varit vaken sedan 03.15 och kan inte somna om. Jag gav upp för en timme sedan och gick och satte mig här vid datorn... Det är fullmåne ute - ser så ut iallafall. Jag brukar sova dåligt kring fullmåne - men just i natt är det galet!

Inte nattens men samma måne...

Ledig!

Aldrig känner jag mig så ledig som efter en avklarad tenta. Tror det gick ok. Efteråt åkte jag in till stan med två vänner. Tittade i affärer och åt en favorit från hötorgshallen - spenatburgare med fetaost, ajvar och tsatziki. Vi satt på nytvättad konserthustrappa och njöt i solen. Handlade 2 kg lingon på hötorget så det blir nog lingonsylt till kvällen. Eller rårörda kanske...

Lingon

RSS 2.0