Första steget


Äntlingen vågade jag lyfta på luren och ringa min förhoppningsvis framtida praktikplats. Det kändes bra i telefon men tyvärr är de inte säkra på om de kommer att ta emot praktikanter nästa höst. Hitintills har de alltid gjorde det men nu har arbetsbelasningen förändrats men jag hoppas...!

Det är en känslig plats så jag kommer i så fall att bli kalld till intervju först för att se om jag är lämplig - spännande!


Ljus ger värme

Det blev en mysig helg nere i Småland hos Z. Vi har varit på adventsfika uppe på herrgården, gått promenader i skogen, tittat på jaktlagets fikaplats, ätit och druckit gott, sett på Erin Brockovic (som jag missat förrut) och pratat massa strunt.

Just nu sitter jag och försöker få upp värmen i huset med blockljus och värmeljus i massor - det artar sig ganska bra! Känns bättre att ta på sig sockar och tända ljus än att betala skyhöga elräkningar. Sen är det mysigt med ljus också - bara massa plus!

Väntar på mitt piano som förhoppningsvis kommer i veckan. Då ska det spelas massor. Ska öva på mina körstämmor, lite Schumann, lite julsånger och kanske vågar jag testa lite Chopin eller Beethoven igen...


Ljus


Kvällens bestyr

* Strukit och hängt upp vintergardinerna i sovrum, vardagsrum och kök.

* Har dammsugit och torkat alla golv igen (gjorde det i förmiddags också).

* Kokat chutney och hällt upp i fyra stora burkar.

* Packat inför helgens tripp till Småland.

* Hängt upp ljusslingan i äppelträdet.

Ljusslinga* Fokuserat på att inte vara ledsen...


Tomt

Igår var en förskräckligt tung dag. Mister har plockat ihop alla sina saker och igår flyttade han. I hans värld ska vi fortfarande vara tillsammans - bara få lite distans till allt. Min världsbild ser annorlunda ut.

Jag har världens finaste vänner i hela världen som lyssnar, stöttar och finns till hands när jag behöver. Fick många bra tips och råd per telefon igår natt. Jag har mycket att arbeta med just nu. Här hemma ekar det tomt - måste fokusera på att fylla tomheten med mitt eget liv.

Resultat från lampworkkursen

Har helt glömt bort att visa upp mina skapelser från kursen i Lampwork. Vi började med att göra några grundpärlor för att få till känsla och form. Efter det gjorde vi lite mönster och sedan började vi med prickar.

Grundpärlor Former Prickar

Efter det lärde vi oss att smälta ut prickarna till streck (ungefär så...) och vi smälta långa, smala pinnar av glas som vi sedan dekorerade med (stringers). Jag försökte mig även på att göra hjärtan med två olika tekniker. Gjorde även några fria skapelser.

Smälta prickar = streck Stringers Fritt

Det svåraste var konsten att göra blommor. Några försök gjordes - men övning ger nog färdighet till slut... Sist en bild på alla pärlor efter helgen - jag längtar tills jag får göra fler!

Blomma Blommor Alla


Sött och salt

Helgen har bestått av lite sött i form av långpromenad i solen på lördagen och utefrukost på söndagen. Men det är svårt att fokusera på det söta då alla salta tårar regnar sönder allt.

Just nu är det inte så bra...

Bra idag - lista


* Båda toaletterna gnistrar efter noggran städning imorse

* Haft en mycket givande träning med båda hundarna för oerhört duktig tränare

* Har fått mysa och leka med 4-veckor gamla valpar

* Har äntligen fixat med mått och utseende på hundsängen jag ska snickra

* Har kollat upp närmare angående lampwork och det verkar vara genomförbart rent ekonomiskt

* Jag har fått en pilatesboll idag som jag pumpat upp (pust i armarna) och tränat med. Mitt fokus är att ryggmuskler ska stabiliseras och midjekontroll uppnås - shaping!

* Spotify förser mig just nu med underbara Melody Gardot

* Snart är det dags att läsa ytterligare några kapitel i min braiga bok


Puss

Bilden är på mina egna valpar från i våras - här är de lika gamla som de jag pussade på idag!


Att smälta glas

Helgens kurs i lampwork har varit magisk. Jag vill så gärna fortsätta med glas och att skapa med hjälp av gaslåga. Ska se över hur ekonomin ser ut för att kunna starta upp en liten verkstad. Min lärare: Tove Egholt är en fantastisk konstnär och oerhört duktig pedagog. Tack vare henne har jag lärt mig grunderna i lampwork och faktum är att jag nu bara skulle behöva öva, öva, öva för att utvecklas.

Bilder på min pärlskapelser kommer senare. De jag gjorde idag är kvar på PMC-akademin där kursen hölls. Ska hämta dem imorgon om jag hinner efter skolan. Men här är bilder från helgen:

Många olika glasstavar i väntan på att smältas och bli till pärlor

Jag har börjat på min första pärla med blommor i

 

En av Tove Egholts fantastiska skapelser

En av Tove Egholts fantastiska skapelser - tänk den dagen då jag kan göra så fina saker! Dit längtar jag...


L som i Lampwork

Åh - idag har jag gått min första dag av två på min glaspärlskaparkurs! Just nu är jag helt slut. Det har varit jättekul och mycket svårare än vad jag trodde. Det var svårt att få det smälta glaset att lägga sig rätt på stålpinnen.

Det är allstå så man går tillväga. Man doppar en stålpinne i en speciell lera, sedan värmer man upp en glasstav över gaslåga tills den glöder och glaset smälter. Sedan duttar man fast glaset på pinnen och vrider samtidigt som man smälter vidare. Inget för darrhänta alltså...

Vi har skapat i olika färger, transparanta och opaka (inte genomskinliga) och gjort olika mönster, utstående och insmälta prickar, ränder i alla möjliga storlekar. Det har varit så roligt! Jag ska ligga på soffan hela kvällen och bara drömma om morgondagen! Tänkte ta med mig kameran imorgon så jag kan ta lite bilder... Ha en skön kväll nu!

Fredag morgon

Jag har gått runt i mitt hus och mätt väggar. Funderar på vart jag skulle kunna ställa ett piano? Nu har det gått tillräckligt lång tid utan - känner mig redo för att bjuda in till lite musik i mitt hus igen!

Mister gick upp tidigt idag (kors i taket). Han skulle tydligen in till stan och träffa någon, trevligt för honom. Han duschade också och torkade som vanligt inte av golvet. Mina strumpor är numera plaskvåta, men golvet har jag torkat. Som vanligt.

Ska göra lite frukost nu och sedan gå en sväng med hundarna. Det är riktigt fint väder ute just nu. Hoppas det håller i sig hela dagen!

Oodeladi oodeladi

Eller ja - första halvan av dagen var väl kanske inte så oodeladi... Det var redovisning i skolan med blandad kvalité bland de grupper som redovisade. Några var mycket intressanta och bra. Andra inte.

På en utav rasterna fick jag iallafall tillfälle att prata lite med vår praktikansvarig. Skönt - jag frågade lite om min plats jag funderat på och jag lovade att maila henne senare så skulle vi komma fram till något bra!

Efter redovisningarna var det dags för: kör! Första kvarten kändes mest flummig och konstig. Kände starkt att det här var första och sista gången. Men sen vände det. Vi är inte så många. Det är två sopraner, en till alt (utom mig själv) och en och en halv bas. Men vi är en början och oj så roligt det var! Vi har börjat med två låtar som vi ska öva in till ett litet julframträdande. Jag är så taggad nu att jag vill köpa piano och bara öva öva öva!

Körlycka

Magiskt!


Ikväll är det äntligen dags!

Med ett underbart och härligt gäng tjejer ska jag


Först:

La cucaracha

och sen:

Melissa

Som jag har längtat!


Rena sprutor - vad säger hjärtat?

En het debatt som tar ny fart lite då och då är frågan om huruvida narkomaner ska få nya sprutor av sin vårdcentral eller inte. Ett annat intressant samtalsämne är den om män som har sex med män ska få lämna blod eller inte.

I sprutdebatten ser jag på frågan ur ett samhällsekonomiskt intresse. Vad är bäst rent pengamässigt? Vad kostar det samhället att inte ge rena sprutor kontra vad det kostar att ge? Tänk om majoriten av de narkomaner som inte har tillgång till rena sprutor uppsökte vårdcentral regelbundet. Skulle det inte generera i att andra sjukdomar hos dem upptäcktes tidigt? Tillgången på hjälpande händer är betydligt större inom sjukhusets väggar, inbillar jag mig iallafall. Då syftar jag på hjälpande händer ut ur missbruk.

I reglerna hos ge blod står det att MSM ins får ge blod. Detta har gett upphov till en stor debatt kring diskriminering. Själv har jag läst på RFSL's hemsida och håller nog med dem fullt ut. Även här är det viktigt att se till fakta och inte låta hjärtat styra.

Självklart kan även jag se negativa saker med att dela ut sprutor samt en diskriminerande faktor i att just MSM inte får ge blod. Men... Att etik och egna värderingar blandas in i frågor som faktiskt inte kan avgöras med hjärta utan snarare förlorar på en sådan vinkling tror att det många gånger är orsaken till vilda debatter med smutskastning och diskrimineringsdiskussioner. Jag har börjat lära mig att vända på saker. Kanske låter det kallhjärtat - men jag tror det är nyttigt att vända saker till det perspektivet också. 


Iiihhhh

Vet inte riktigt hur den här VG-hetsen uppstod hos mig men jag har ansträngt mig som en galning senaste två kurserna och tada - fick precis mail att jag fått VG på sista inlämningen = VG på kursen! Ihhh!

Måste även säga att jag är djupt imponerad av examinatorns rättningstid! Inlämning är fredagar kl 17.00 och de senaste två söndagarna har han rättat och lämnat betyg till kl 15.00! Wow - han är verkligen ett föredöme för andra lärare...


Fryser och snuvar

Ja, det var väl dags för mig också kan jag tänka. Har inte varit sjuk på hela hösten - eller rättare sagt hela året (borsett från min vanliga sommarförkylning). Men nu är det snuvigt, huvudvärk och allmänt frusen. Har däremot ingen feber nu. Hade lite igår kväll men inget nu. Jag är magiskt feberkänslig så jag hoppas att jag slipper...

Annars är en vacker morgon här på landet. Solen försöker bryta genom molntäcket - hoppas att den lyckas!

I eftermiddag ska jag åka in till stan för farsdagsmiddag med familjen. Ska bli jättemysigt och gott! Nu - öva redovisning och sedan vila i soffan med skräckfilm!


Konstig känsla

Tänk - grupparbetet är inlämnat och godkänt. Min sista arbetsbok är publicerad och inväntar betyg. På måndag är det redovisning och jag har gjort klart hela PowerPointpresentationen samt övat på de delar jag ska ansvara för. Jag ska inte jobba i helgen utan jag ska vara ledig. Det är en konstig känsla...

Här hemma har jag tänt ljus och precis kramat och vinkat adjö till fina vännen som var här och fikade. Nu lyssnar jag på Melissa och drömmer om onsdag. Pratade om henne härom dagen och det är otroligt att någon som är så ung vet så mycket om kärlek. Att hon kan sätta fingret på så mycket!

Ska nog laga mig lite middag och sedan läsa ut min bok om fågelinfluensautbrott på Gotland. En spännande bok av Anna Jansson (eller Johansson) som känns extra aktuell i dagens svininfluensatider.

Men tänk - ingen skola, inget jobb. Jag kan välja helt själv vad jag vill göra... Märklig känsla...


Arbetsbok 4

Då var det dags att färdigställa sista arbetsboken. Får jag VG på den sista får jag även VG på kursen så jag tänkte anstränga mig lite extra. Har fram till tre på mig sen får jag besök.

Pluggeliplugg!


Favorit

Tänk vad man kan hitta på svt.play! Jag som inte har några kanaler får botanisera bland utbudet som finns på internet. Hittade precis första avsnittet av en ny serie med en stor favorit: Kjell Bergqvist! En duktig skådespelare och en riktig hunk. Serien heter Morden och jag ser fram emot resterande avsnitt...

Kjell Bergqvist

Bilden är från aftonbladets hemsida.

Lite färg i höstrusket!

I förrgår kom jag på att jag ville tova en blomma med lite färg på. Dels för att lysa upp lite av allt det mörka och även för att jag kom på en så bra (enligt mig) idé på utförande.

Efter lite kardande, pickande och formande blev min regnbågsblomma färdig!

Tovad regnbågsblomma

Blomman gav jag bort igår så den pryder numera en väns vinterkappa.

Om bara en vecka...

... är det dags! Åh vad jag längtar...

Galen

I flera veckor, ja månaders tid har jag försökt att inte bi frustrerad över att mister spelar ett gratis dataspel online. Vi brukar ju spela ihop på dator, PSP och PS3 men det här har jag inte varit inkluderad i. Har väl heller inte velat då jag tyckt att det verkar tråkigt och lite fånigt.

Nåväl - i helgen satt mister med den bärbara i soffan och på bråkdelen av en sekund gör jag något som numera har förändrat mitt liv. Jag lutar mig över hans axel och ber honom förklara vad det går ut på...

Åh vilken miss från min sida! Numera är jag helt manisk! Har aldrig förr fastnat i varken dataspel, tv-serie eller bloggläsande som den här gången. Det enda jag kan tänka på är hur trupper ska anfalla, guld och mat kunna samlas in och vilka klubbkämpar, falanxer eller vilket kavalleri vi ska uppdatera så de får ännu mer kraft.

Mister jobbar så jag fick ringa till hans kompis och rådgöra om vilket slott jag skulle attackera. Förstår ni?! Jag har spelat spelet i kanske två dygn. Mister och hans kompis har suttit i flera månader. Ni som känner mig vet att jag INTE bör spela saker som går ut på att vinna. Just nu ligger jag och mister på 104:e plats i ranking av ungefär 5000 spelare. Spelet tar slut 24 februari - om inte tidigare. Allt går ut på att överleva, utveckla och vinna vinna vinna!

Jag klarar inte av det här. Om ungefär 45 minuter ska jag kalla tillbaka truppen för att kunna sända iväg den på ett annat mission där de ska plocka upp runt det slott som ska anfallas om dryga timmen. Låter det galet? Det ÄR galet!


Min drog

RSS 2.0