Höstblåst

Idag har jag inte gjort mycket vettigt. Skolan har dragit igång på fullt allvar. Har lämnat in första stora uppgiften av sex. Undrar egentligen om jag gjorde den lite för stor - men vi får se vad betyget säger när den lämnas åter. Föreläsningen i torsdags var sövande tråkig och dålig. Men nu vet jag det - har planerat att hoppa över en föreläsning längre fram där jag vet att föreläsaren inte har något nytt att tillägga.

Det blåser ute - massor. Ljuset ute är ganska ödesmättat. Nu är hösten äntligen här igen. Längtar efter frisk luft på morgonen, vackra färger på träden, mysiga innekvällar med massa tända ljus, te och gos. Tänk - sen kommer frosten, snön och jul... Alla kanske inte är lika nöjda som jag över det - men jag trivs på hösten.

Jobbar i helgen - min suveräna chef har lagt om och komprimerat mina tider så jag får söndag eftermiddag ledigt.

Gömde: efter ogivande föreläsning fick jag (och girlsen) skjuts in till stan av klasskamrat för att äntligen för första gången den här terminen avnjuta en ljuvlig lunch på kära gamla: Vapiano! En höjdaravslutning på skolveckan.

Modemedveten

Någon dag ska jag ta och fota mina klädval här hemma. Jag menar - det är så många bloggar som visar senaste mode - kanske borde även jag fotografera kombinationer som: gummistövlar, shorts och munktröja. Detta med tillhörande reflexsele i handen. Sele behövs till vovvarna nu då jägarna löper fritt i skogen. Vågar inte ha dem lösa utan knallgula och knalloranga västar då...

Annars är det bara elva timmar kvar tills jag får sätta mig på bussen med mina fina vänner från klassen. Faktum är att det bara är tio kvar tills jag får träffa första underbara vännen - dit längtar jag! Nu var det bara några dagar sedan vi sågs men nu är det på väg till skolan. Tänk - en termin av hårt skolbänksarbete och tenta. Sedan är det en termin C-uppsats, en termin praktik sedan examen. Eventuellt en till termin D-uppsats - sen färdig. Ut i arbetslivet. Tjäna pengar! Tills dess: många underbara timmar kvar att lära mig massor med intressanta saker!

Har lagt fram vad jag ska ha på mig imorgon. Inga skogkläder utan en vanlig enkel klänning och till det: turkosa gympaskorna. Nu: sova!


Söndag med planer

Igår (då mister jobbade som vanligt) snickrade jag och pappa klart grinden så nu är staketet nästan helt färdigt. Saknas gör bara en hasp till grinden. Den för tillfället inköpta var för liten.

Om två timmar kommer den inhängnade tomten att invaderas av valpar - ska bli jätteroligt att träffa de flesta igen. En har jag inte sett sedan hon var 8 veckor gammal så det ska bli roligt. De utvecklas ju så mkt i den här åldern...

Klockan 4 idag ska jag och mister in till stan. Vi ska äta middag och gå på konsert/spelning på Mosebacke. Kan inte ens med ord beskriva hur skönt det ska bli att komma iväg lite.

Nu ska jag ut och blåsa på himlen så de mörka molnen försvinner - regn vill vi inte ha idag minsann!

Vikten av raka linjer

Vattenpass är en mycket bra sak - utan det hade nog staketet lutat åt alla möjliga håll!

Vattenpass

Rutiner

Lilleman har fått en fisstur/fraktur på ett ben som sticker ut från bogen. Det självläker under strikt vila - skönt att slippa operation! Nu ligger han och sover i sin utebur, stackarn. Men han är pigg och glad trots smärta.

Enligt nya schemat vi fått från skolan börjar vi tre dagar senare än först sagt! Om nu misters störda chef inte sätter käppar i hjulet tar han ledigt två dagar och så åker vi till Småland innan skolan startar. Hoppas hoppas...

Det ska bli så skönt när skolan kommer igång. Få lite rutin på vardagen. Kåravgift är betald och ansökningar till CSN är godkända. Nu ska stegräknaren plockas fram igen och allt blir som det brukar igen.

Staketet är på gång att bli färdigt. Ska såga 36 st plankor till som med pappas hjälp sedan ska fästas på plats. Om jag räknat rätt sitter det 84 st uppe nu. Foto kommer på färdigt resultat!

Smärta

Då jag stod och sågade idag hörde jag plötsligt ett skrikande av smärta från huset. Jag kastade sågen och sprang in. På golvet låg en utav valparna (hanen som ännu inte har fått något hem) och bara skrek och skrek. Jag lyckades lugna honom men han haltade så grovt att jag ringde veterinären. De bad mig avvakta då de hade en operation på gång.

En av mina bästa vänner (djursjukvårdare) kom över och klämde igenom honom. Jag lät honom vila lite och åkte sedan in akut med honom. Efter kanske tolv (!) rtg-plåtar kunde de inte hitta någon fraktur. Ortopeden ska titta på honom på måndag är planen. Om han nu inte blivit magiskt bättre till imorgon. Jag hoppas det. Dagens räkning gick på drygt 4500:- och han är inte så högt försäkrad i och med att jag väntar på att han ska få ett eget hem...

Många etiska tankar som krockar. Jag försöker att inte tänka så mycket alls... Håll tummar och tassar nu för att lilleman är bättre imorgon!

Lilleman

Rosendal

I tisdags träffade jag en av mina kusiner. Vi har inte setts på tio år (!) och nu var hon i stan med sin son några dagar. Vi träffades ute på Djurgården, på Rosendal. Min kusin är utbildad landskapsarkitekt (tror jag det är) så hon tyckte det skulle vara roligt att ses där. Själv har jag bara sagt otaliga gånger att jag vill åka dit men inte har det blivit av, men tada -nu har jag varit där!

Träffa kusin med son var jättekul! Fika under äppelträden var mysigt. Rosendal var en stor besvikelse. Åk inte dit. Åk till Ulriksdal istället - mycket vackrare och mysigare!

Några vackra blommor hittade vi - men inte så mycket mer att se...

Övervakare

Lillvalpen övervakar staketbygget...

Staketspanaren

Projekt no.?

Sommaren består av pysslande hemmavid. Pappa har varit här i två dagar nu och hjälper mig att bygga staket! Snart kan samtliga vovvar vara ute utan övervakning och risk för att hoppa...

Här kommer en bild på lilltjejen med sin favoritleksak:

Miniflickan

Herr kastanjs olika skepnader

Misters lägenhet är helt utrymd nu. Urflyttad och tom. Jag har fotat det enormt vackra kastanjeträd som står på innergården. Tyvärr är det fotat med min mobil - men här är det - herr kastanj i tre olika skepnader:

Herr kastanj på hösten

Herr kastanj på vintern

Herr kastanj på sommaren


Rensning

Vinglandes på en stege gröpte jag ur all mossa och allt gegg ur stuprännorna runt huset igår. Tänk va fina de blev!

Rena rännor

Nu kan regnvattnet forsa fram om det skulle behövas!


I snigelfart...

... vad betyder det egentligen? Imorse då jag skulle skjutsa mister till jobbet hade jag en liten fripassagerare som tänkte följa med. Jag tror inte snigeln hade uppskattat turen så den fick snällt vandra omkring bland hallonbuskarna hemma på tomten istället...

Snigelfart

Resultat

Har glömt redovisa resultatet av borttagandet av dörren. Egentligen är det inte så mycket att visa eftersom rummet ännu inte fått några möbler. Jag letar som en galning på blocket och andra platser men än så länge ingen större lycka.

Men här är har jag börjat måla iallafall. Gamla gröna färgen målas över med nya rosa. De övriga väggarna är sthlmvita! Dörren är ett minne blott...

Rosa väggen

Semesterveckor!

Veckan som gått har jag mest jobbat. Igår efter jobbet började min semester. Eller egentligen har jag väl varit ganska ledig från jobbet stora delar av sommaren i och med att jag bara jobbar 50%. Men nu är jag helt ledig 14 dagar. Har lite planer så vi får se hur det blir.

Runt middagstid åkte jag in till stan igår och träffade en vän för middag, kaffe och prat. Vi satt länge och väl och filosoferade över massor. Supermysigt. Jag hoppas vi gör om det snart igen!

Nu - kaffe och sedan ska jag ut och mäta delar av tomten.

RSS 2.0